Logic-Pro-X-groot

Logic Pro X bevat nu hiphop, dubstep, AirDrop en MailDrop

Logic Pro X is uitgebreid met drums voor hiphop, dubstep en elektronische muziek. Ook zitten er nu nieuwe Yosemite-functies in en kregen de bijbehorende apps Logic Remote en MainStage een update.

Apple heeft een grote update van Logic Pro X uitgebracht, de software voor audio-professionals. Versie 10.1 bevat het delen van content via AirDrop en vernieuwde plugins. Er zitten 10 nieuwe drums in, die speciaal gericht zijn op hiphop, dubstep en elektronische muziek. De bijbehorende apps Logic Remote en MainStage kregen overigens ook een update.

Logic-Pro-X-groot

Gebruikers van OS X Yosemite zullen blij zijn met deze update, want er zitten talloze functies in die gebruik maken van de nieuwe mogelijkheden van Yosemite. Zoals het eerder genoemde AirDrop, maar ook de functie MailDrop. Zo kun je een groter project met andere gebruikers via e-mail delen, zonder dat je daadwerkelijk een groot bestand hoeft te versturen. Het downloadbestand wordt op iCloud opgeslagen, zodat je een lichtgewicht mailtje houdt. Als de ontvanger het bestand wil downloaden, kan hij dat doen als hij op een snel netwerk zit.

logic-pro-x-update

De update van Logic Pro X is gratis voor bestaande gebruikers. Nieuwe gebruiker betalen bijna 200 euro. In mei 2014 kreeg de software voor het laatst nog een update. Final Cut Pro en Logic Pro X zijn de enige twee professionele softwarepakketten die Apple nog uitbrengt. De ontwikkeling van Aperture stopte in juni 2014. Eigenlijk was die keuze wel opvallend, want Aperture was technisch gezien nog redelijk nieuw. Bovendien was Aperture in eigen huis ontwikkeld, terwijl Final Cut en Logic zijn ontstaan vanuit bedrijfsovernames. Apple is overigens ook gestopt met iPhoto. Er komt nog een nieuwe fototool voor de Mac, maar die zal waarschijnlijk op consumenten zijn gericht en niet op professionals.

Lees ook: Apple introduceert audiobewerkingssoftware Logic Pro X met gratis iPad-applicatie

Logic Remote en MainStage

Apple bracht ook updates uit voor de twee bijbehorende apps Logic Remote (iOS) en MainStage (Mac). In Logic Remote 1.2 voor iOS kun je nu plug-ins bekijken en beheren. Ook kun je op de iPad de equalizer-instellingen aanpassen met vingerbewegingen en de microfoon- en input-instellingen via een geschikte audio-interface regelen.

logic-remote-app

In MainStage voor de Mac is de muziekbibliotheek uitgebreid met meer dan 200 nieuwe synthesizer-patches. Er is ook een nieuwe plug-in voor samples van hardware-synthesizers en de plug-in voor de compressor heeft een nieuw uiterlijk gekregen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 januari 2015, 9:53
Categorie Mac & macOS
Onderwerp logic

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.