Artiesten-volgen-Shazam

Ga jij Pitbull en Coldplay volgen met Shazams volgfunctie?

In lang vervlogen tijden was Shazam nog een app waarmee je snel de naam van een liedje kon achterhalen. Nu begint de dienst steeds meer op een sociaal netwerk te lijken, zeker met deze volgfunctie.

Artiesten-volgen-ShazamShazam begint steeds meer op een sociaal netwerk te lijken. Naast het herkennen van muziek en het scannen van QR-codes en logo’s, kun je via de app nu ook je favoriete artiesten volgen. De aankondiging komt wel heel toevallig, vlak voordat Apple’s Connect-netwerk van start gaat. Wat heb je aan Shazam’s artiesten-volgfunctie?

Met de artiestenfunctie gaat Shazam Apple Music achterna, waar je (later vandaag) ook artiesten op de voet kunt volgen met Connect. Bij Spotify kun je sinds 2012 al artiesten volgen. Met Spotify Follow kun je vrienden en artiesten volgen, om te zien waar zij naar luisteren.

Meerdere artiesten hebben zich inmiddels aangesloten bij Shazam’s nieuwe volgfunctie, van Pitbull tot Coldplay en van One Direction tot Linkin Park. De volledige lijst met tientallen artiesten die je kunt volgen staan in een blogposting op de website van Shazam.

Shazam-volgfunctie

Favoriete artiesten volgen met Shazam

Door een artiest aan je volglijst toe te voegen, kun je op ieder moment zien wat zij shazammen, en blijf je op de hoogte van nieuwe singles, albums en clips.

Een paar dagen geleden werd de Shazam-app al aangepast voor Apple Music. Mooi op tijd, want eind van de middag gaat de muziekdienst van start. Lees alles over Apple Music in onze uitgebreide FAQ Apple Music.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juni 2015, 11:54
Categorie Apps
Onderwerpen muziek, shazam

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.