Apple-Care-Protection-Plan-Macbook

AppleCare dekt nu ook MacBooks met een luie batterij

AppleCare+ dekt vanaf nu ook MacBooks met een luie batterij die nog maar tot tachtig procent opgeladen worden. Deze regels gaan per direct van kracht, ook in Nederland.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Apple-Care-Protection-Plan-MacbookMacBook-batterijen die nog maar een lading van 80% vasthouden, vallen vanaf nu ook onder AppleCare. Hiermee gaat de MacBook de Apple Watch, iPhone en iPad achterna, die een paar dagen terug een soortgelijke verbetering in garantievoorwaarden kregen.

Mensen met een MacBook met niet-verwijderbare batterij kunnen deze gratis laten vervangen, mits hij nog onder de dekking van AppleCare valt en een batterijcapaciteit van tachtig procent of minder heeft.

Nu ook voor luie batterijen

Voor het eerst geldt dit ook voor ‘luie’ batterijen die nog maar een maximale lading van tachtig procent vasthouden. Alle huidige MacBook-modellen vallen onder deze nieuwe regeling, al verschillen de kosten wel van model tot model. Het gaat hier dus om MacBooks met een niet-verwijderbare batterij, wat onderstaande modellen zijn:

  • MacBook (13-inch, eind 2009) en later
  • Alle MacBook Air-modellen
  • Alle MacBook Pro-modellen met Retina display
  • Macbook Pro (13-inch half 2009 en later) en MacBook Pro (15-inch, half 2009) en later.

De nieuwe regeling is per direct van kracht. MacRumors ontdekte een nieuwe versie van de tekst op de support pagina van het AppleCare Protection Plan.

Ook in Nederland

Op de Nederlandse variant van die pagina is deze tekst nog niet te vinden, maar na contact opgenomen te hebben met Apple bevestigen ze dat deze regeling ook van kracht is in Nederland, het staat alleen niet zo expliciet op de webpagina vermeld. De kans is groot dat de Nederlandse pagina in de nabije toekomst nog aangepast wordt.

De kosten voor het AppleCare Protection Plan verschillen van model tot model. Het Apple Care Protection Plan voor de alle MacBook, MacBook Air modellen en de 13-inch MacBook pro kost €249,00 terwijl dit voor de 15-inch MacBook Pro €349,00 bedraagt. Met AppleCare verleng je de garantie van je MacBook naar drie jaar vanaf de dag dat je hem gekocht hebt. Naast de standaard Europese garantie ben je dan ook verzekerd tegen foutjes die je zelf veroorzaakt.

Apple zegt dat je een MacBook gemiddeld 1000 keer op kunt laden voordat de batterij onder de tachtig procent blijft steken. Wil je weten hoe vaak de accu van jouw MacBook al is opgeladen? Wij schreven een artikel waarin we stap voor stap uitleggen hoe je dit doet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juni 2015, 13:18
Categorieën Apple, Mac & macOS
Onderwerpen applecare, garantie, macbook, macbook air, macbook pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.