Senuti haalt muziek van de iPhone en iPod touch

Het gratis muziektool Senuti heeft een update gekregen naar versie 0.50.2, met als belangrijkste vernieuwing dat er ondersteuning voor iPhone en iPod touch in zit.

SenutiOntwikkelaar Fading Red heeft een update uitgebracht voor Senuti, een gratis tool waarmee je muziek van je iPod naar een Mac kan overzetten. Het versienummer 0.50.2 wekt de indruk dat er niet veel is veranderd, maar voor iPhone-bezitters is er toch iets nieuws: voor het eerst kun je met Senuti muziek van je iPhone af halen. Eigenlijk dachten we dat die ondersteuning al was, omdat we het programma al eens eerder hadden genoemd), maar volgens de releasenotes is de iPhone-ondersteuning toch echt nieuw.


Senuti leest het iTunesDB-bestand op je telefoon uit waarna je de muziek met drag-and-drop kunt overzetten. Handig wanneer de iTunes-bibliotheek op je Mac beschadigd is geraakt of wanneer je muziek met anderen wilt uitwisselen.

In Senuti krijg je een preview van de aanwezige muzieknummers, zodat je kunt beslissen welke je wilt overzetten. Er zit ook een zoekfunctie in. Integratie met iTunes op de desktop is er eveneens: Senuti laat zien welke nummers al in de bibliotheek op de desktop aanwezig zijn. Na het kopiëren van muziek kun je via de applicatie extra muziek aan iTunes toevoegen. Bij gebruik van een iPod moet wel de harddiskmode ingeschakeld zijn.

Je kunt Senuti gratis downloaden. Als je een donatie doet heb je recht op levenslang gratis updates; ook als de ontwikkelaar later besluit om Senuti op een later moment betaald aan te bieden (bijvoorbeeld bij versienummer 1.0). Gebruikte je Senuti al en ben je benieuwd wat er precies nieuw is in deze versie: op de website van de ontwikkelaar vind je de volledige release notes.

Meer info: Fading Red Senuti

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iTunes

Lees alles over iTunes, de voormalige software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en de huidige software voor Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Sinds 2019 is Apple gestopt met iTunes op de Mac, maar op Windows is het programma nog altijd beschikbaar.

iTunes
39 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.