10 miljoen iPhones verkocht, nummer 2 populairste mobiel VS

Apple is volgens analisten al voorbij de tien miljoen verkochte iPhones. Eerder was dat de verwachting voor heel 2008. Verder is de iPhone momenteel het op één na populairste mobieltje in de VS.

3g-iphone-rumor-infineon-1De iPhone is het tweede bestverkopende mobieltje op de Amerikaanse markt. Dat meldt AppleInsider vandaag aan de hand van een verslag van het marktonderzoeksbureau NPD. Alleen de RAZR V3 wordt daar meer verkocht dan de iPhone en dus is de gadget van Apple de best verkopende smartphone. Volgens het onderzoek heeft Apple al 17% van de nationale smartphone-markt in handen. Ook voor AT&T legt het succes van de iPhone geen windeieren, want maar liefst 30% van de mensen die een iPhone aanschaften kwamen van een andere provider.

Verder hebben enkele analisten vandaag gemeld dat Apple waarschijnlijk al voorbij de tien miljoen grens is gekomen in iPhone-verkopen. Hier zijn ze drie maanden te vroeg mee, want dit was aanvankelijk het doel voor heel 2008. En dat terwijl het Amerikaanse holiday season er zelfs nog aan moet komen. Het grappige is dat analisten het doel van tien miljoen op voorhand wel érg hoog vonden. Hun schattingen liepen uiteen van 7,9 tot 9,3 miljoen.

Bron: AppleInsider (artikel 1, artikel 2)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 oktober 2008, 8:00
Categorie iDevices
Onderwerpen npd, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.