Apple Watch models

‘Apple Watch Sport heeft het beste scherm’

Het scherm van de Apple Watch Sport is net iets beter dan het scherm van de stalen Apple Watch. Dit ontdekte schermexpert DisplayMate.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple Watch modelsDe Apple Watch Sport en stalen Apple Watch zijn op de behuizing en het scherm na bijna identiek. Voor veel mensen is de behuizing en het prijskaartje het belangrijkste, maar toch loont het ook de moeite om naar de schermkwaliteit te kijken. Volgens een onderzoek van schermexpert DisplayMate ben je met de Apple Watch Sport namelijk beter af, dan met de duurdere modellen.

DisplayMate: ‘Scherm van Apple Watch Sport is beter’

De Apple Watch van staal heeft een saffierscherm, terwijl de Apple Watch Sport een scherm van Ion-X glas heeft. Wat de verschillen zijn, hebben we eerder al beschreven in ons artikel: Saffierglas of Ion-X glas: wat zijn de verschillen? Daarbij bleek al dat de duurdere Apple Watch beter bestand tegen krassen is, maar er zijn nog meer nadelen.

De Apple Watch is minder goed af te lezen in fel zonlicht. Je kunt het scherm vanuit extreme kijkhoeken ook minder goed aflezen, dan het scherm van de Apple Watch Sport. Het saffierglas levert een slechtere beeldkwaliteit op, bleek uit de uitgebreide schermtest van DisplayMate.

Nadelen van saffierglas

Hoewel saffier al langer wordt gebruikt in horloges, werd het materiaal zelden verwerkt in een smartwatch. Saffier staat erom bekend minder goed licht te reflecteren dan andere glasachtige materialen zoals Ion-X. Dat kan echter veranderen: begin dit jaar werd geschreven over een nieuwe saffiertechnologie, waardoor licht beter door het scherm wordt geleid.

Wat de overige verschillen tussen beide horloges zijn, kun je lezen in ons artikel: Apple Watch Sport of stalen Apple Watch, wat zijn de verschillen?

De resultaten hebben ook betrekking op de Apple Watch Edition. Het gouden horloge van Apple heeft net als het stalen exemplaar ook een saffierscherm.

Ondanks de schermverschillen is DisplayMate overigens enthousiast over beide Apple Watches. De beeldkwaliteit van de Apple Watch met saffierscherm is goed genoeg om het horloge als ‘goed’ te bestempelen in de categorie ‘reflecties’. Over de rest van het scherm is DisplayMate zeer enthousiast. Apple zou zijn best hebben gedaan om het Apple Watch-scherm zo goed mogelijk af te stemmen op het scherm van de iPhone 6. De kleuren zijn bijvoorbeeld op exact dezelfde manier gekalibreerd.

Verder lezen: Saffierglas of Ion-X glas: wat zijn de verschillen?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.