apple watch tim cook juichstemming

Tim Cook: ‘Grote veranderingen in mediawereld op komst – en Apple wil meedoen’

Volgens Apple-CEO Tim Cook zijn er grote veranderingen in de mediawereld op komst. Hint Apple daarmee naar de nieuwe Apple TV met tv-dienst?

apple watch tim cook juichstemmingApple-CEO Tim Cook kan haast geen kwartaaloverzicht voorbij laten gaan zonder een paar hints te laten vallen. Zo ook ditmaal: Apple heeft vannacht de kwartaalcijfers van FQ2 2015 gepresenteerd, die we eerder al uitgebreid hebben besproken. Daarbij had Cook het ook kort over “grote veranderingen in de mediawereld” die in aankomst zijn. Veranderingen waar Apple volgens hem een rol bij kan spelen. Heeft hij het daarmee over de nieuwe Apple TV met televisiedienst, die inmiddels al een paar keer in geruchten is genoemd?


Tim Cook zei tijdens een gesprek met investeerders het volgende:

Ik denk dat er zeer grote veranderingen binnen de mediawereld aankomen, die fantastisch zullen zijn voor consumenten. Ik denk dat Apple daar een deel van kan uitmaken.

De uitspraak kwam kort nadat Cook had gesproken over HBO Now, een nieuw betaalkanaal voor de Apple TV. Hiermee kunnen Apple TV-bezitters kijken naar programma’s van HBO zonder een bijbehorend zenderpakket te kopen. Op het moment is HBO Now alleen in de Verenigde Staten verkrijgbaar.

We hebben inmiddels al een paar geruchten voorbij zien komen over een nieuwe Apple TV. Tim Cook kan wel eens refereren naar de abonnementsdienst die hiervoor zal worden aangeboden. Op het moment zou Apple druk in gesprek zijn met Amerikaanse zenders, om de afspraken voor deze dienst rond te krijgen. Voor een vast bedrag per maand kun je dan naar tv-programma’s kijken, zonder dat er een ouderwets kabelabonnement voor vereist is. Dat kan een aardige vetpot worden voor Apple: op het moment zou Apple 15 procent verdienen aan ieder betaalkanaal op de Apple TV.

Tim Cook verwijst mogelijk ook naar de plannen met de Beats-muziekdienst, die Apple volgens berichten in iOS 8.4 wil integreren. Hiermee gaat Apple de concurrentie aan met muziekdiensten zoals Spotify en Deezer. Of je daarbij kunt spreken van een “verandering in de mediawereld” is echter nog de vraag. De abonnementsdienst van Beats is al een paar keer in geruchten beschreven en klinkt wel erg als bestaande alternatieven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd me de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV
12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.