Tim Cook Apple Watch

Apple Watch eind juni in Nederland en België?

CEO Tim Cook zegt dat de Apple Watch vanaf eind juni in meer landen te koop is, als het aan hem ligt. Of Nederland en België erbij zitten?
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Tim Cook Apple WatchApple is van plan om de Apple Watch vanaf eind juni in meer landen te gaan verkopen. Tegen die tijd moeten de problemen met levering zijn opgelost, vertelde Apple CEO Tim Cook tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers. Een precieze datum is er nog niet en het hangt nog allemaal er vanaf of de voorraadsituatie verbetert. Momenteel is de Apple Watch in 9 landen te koop.

In welke landen Apple de Apple Watch als eerstvolgende gaat verkopen, wilde Cook niet zeggen. Maar de kans dat Nederland en België erbij zitten, is vrij groot. Tot nu toe zitten beide landen vrijwel altijd bij de tweede golf landen, waar nieuwe producten in de verkoop gaan.

Cook vertelde:

We were able to deliver Apple Watch to more customers over the weekend than we initially expected. I’m generally happy with how we’re moving with the ramp. With any new product, you end up taking more time to ramp. By some time in late June we currently anticipate being in a position that we could begin to sell the Apple Watch in additional countries.

Aan het einde van zijn verhaal benadrukte hij nogmaals:

We’re happy with where we are, looking forward to expanding into more countries in late June.

Cook gaf aan dat Apple snel heeft ontdekt welke modellen het best verkopen. De huidige schaarste is volgens Cook een kwestie van vraag en aanbod. Apple werkt hard om de voorraden aan te vullen en heeft de afgelopen week daarin ook voortgang geboekt. Heel wat mensen met een leverdatum in juni kregen vandaag een e-mail dat de bezorging waarschijnlijk al in mei plaatsvindt.

Cook kreeg bij de kwartaalcijfers ook de vraag, of de aanlooptijd bij de Apple Watch niet langer is dan bij andere Apple-producten. Maar volgens Cook is dat niet zo. Alles verloopt voorspoediger dan verwacht. Toen de iPhone verscheen waren er maar 500 apps, bij de iPad waren een 1.000 en het plan was om bij de Apple Watch ook 1.000 apps te hebben. In werkelijkheid bleken het 3.500 apps te zijn. Toch durfde Apple CFO Luca Maestri ook een minpuntje te noemen: de marges bij de Apple Watch zijn lager dan bij de meeste andere Apple-producten. Voor sommige mensen zal dat moeilijk te geloven zijn, vanwege de hoge verkoopprijs van sommige modellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 april 2015, 8:57
Categorie iDevices
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.