Roland GO:MIXER

De compacte Roland GO:MIXER verbetert het geluid van je iPhone-video’s

Roland heeft de GO:MIXER aangekondigd, een 100 euro kostende mixer op zakformaat, waarmee je het geluid van je iPhone-video's kunt verbeteren.

Audio die je via de iPhone opneemt is meestal niet zo heel goed van kwaliteit. Dat komt omdat de microfoons in de iPhone vooral zijn bedoeld voor telefoongesprekken en andere simpele toepassingen en niet voor een live-uitzending via Facebook of een akoestisch optreden. De relatief goedkope Roland GO:MIXER (ca. €100) lost dat op: dit is een compacte mobiele mixer waarmee je twee instrumenten en stemmen tegelijk kunt opnemen.


Roland GO:MIXER

Roland GO:MIXER zorgt voor beter iPhone-geluid

Als je wilt kun je zelfs vijf audiobronnen erop aansluiten, dus een microfoon, gitaar of bas, keyboard en bijvoorbeeld een drummachine. Het is dus niet bedoeld om het geluid van een heel orkest of band vast te leggen, maar wel voor kleinere optredens door één solo-artiest. Maar je kunt het ook gebruiken voor het opnemen van je videoproject.

GO:MIXER zijkant

Er komt geen lastige techniek bij kijken. Je sluit de GO:MIXER op je iPhone aan, die meteen de stroom levert voor het apparaatje. Met de knoppen mix je alle audio-inputs, terwijl je via een koptelefoonaansluiting kunt meeluisteren. Het blokje meet nog geen 10 x 10 cm en is dus makkelijk in je tas te stoppen.

GO:MIXER zijkant

Speciaal voor iPhones
De GO:MIXER is speciaal bedoeld voor iPhones en andere smartphones. Roland is een bekend merk op het gebied van audio-apparatuur en richt zich met deze mixer in eerste instantie niet op muzikanten en artiesten, maar eerder op YouTubers en mensen die video’s maken. Ze concurreren daarbij met de populaire apparaten van IK Multimedia, die meestal wat duurder zijn maar wél geschikt zijn voor bandjes.

Roland heeft ook nieuwe audio-interfaces voor de iPad, Mac en pc aangekondigd, die in onderstaande video te zien zijn. Het gaat om de Rubix 22, 24 en 44 die een audiokwaliteit tot 24-bit/192kHz aankunnen. De Rubix 22 is bedoeld voor de iPad en ondersteunt MIDI. De andere modellen hebben ingebouwde compressors en limiters.

Komt de naam Roland je bekend voor maar kun je het niet goed plaatsen, dan helpen we je even op weg: het merk was in Apple-kringen recent nog in het nieuws omdat Apple de exclusieve rechten heeft om de documentaire over de Roland-drumcomputer via Apple Music uit te zenden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 januari 2017, 19:21
Categorie Accessoires
Onderwerpen audio, muziek
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.