Receiver-app

Receiver nu op de Apple TV: luister naar tienduizenden radiozenders en podcasts

De radio-app Receiver is nu ook beschikbaar voor Apple TV. Luister radio via je Apple TV en kies daarbij uit tienduizenden zenders en podcasts.

Receiver-app

De radio-app Receiver is al lange tijd verkrijgbaar en krijgt regelmatig nieuwe functies. De nieuwste update maakt de app voor het afspelen van radiozenders en podcasts ook geschikt voor de Apple TV. Radio luisteren was al mogelijk op de Apple TV met de app Radio en met losse apps van Radio 10, Sky en Veronica maar het aanbod van deze apps is niet zo groot als bij Receiver.

Receiver Apple TV

Radio-app Receiver op Apple TV

Receiver was al verkrijgbaar voor de iPhone, iPad en Apple Watch, maar nu dus ook voor de Apple TV. In de app kun je naar ruim 22 duizend radiozenders luisteren, waaronder alle bekende Nederlandse zenders en internetradiozenders die zich vaak op één genre richten. Alle zenders zijn geordend op taal, genre, regio en kwaliteit, maar je kunt natuurlijk ook naar specifieke zenders zoeken met de zoekfunctie.

Gebruik van Receiver
In de app kun je een lijst van favoriete zenders maken, die vervolgens in de bovenste rij op het startscherm van de Apple TV verschijnen. Vanuit daar kun je deze direct afspelen. De favoriete zenders synchroniseren bovendien via iCloud met andere iOS-apparaten waar je de app op geïnstalleerd hebt. Stuurt een radiozender informatie over de nummers die afgespeeld worden, dan zoekt de app automatisch naar een hoesje voor de full screen-weergave.

Niet alleen radiozenders zijn te beluisteren binnen Receiver, je kunt ook genieten van ruim 20 duizend podcasts. Ook deze zijn geordend op taal, genre en regio, maar er zijn ook aparte schermen voor nieuwe en populaire podcasts.

Receiver op iOS en Watch OS

Zoals gezegd bestaat Receiver al langer voor iOS en de Apple Watch, waar je nog veel meer functies kunt vinden. Zo kun je in de app een alarm instellen, die zelfs afgaat als Receiver op de achtergrond draait. Zo word je wakker met je favoriete zender. Wil je nog niet wakker worden, dan kun je – net zoals bij iedere andere wekker – ervoor kiezen om te snoozen.

Naar een volgend nummer gaan doe je met niets meer dan swipen; hetzelfde geldt voor het instellen van de helderheid. Vind je het nummer dat nu afgespeeld wordt leuk, dan kan Receiver je direct doorsturen naar de iTunes Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 mei 2016, 19:15
Categorie Apps
Onderwerpen apple tv, radio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.