Mekorama: landscape puzzelgame

Mekorama: puzzelgame met een klungelig robotje

Mekorama is een nieuwe game die je zeker even moet proberen. Stuur een klunzig robotje door 50 puzzels, met grappige animaties en uitdagende puzzels.

Laat Mekorama aan één van je vrienden zien en de kans is groot dat de naam ‘Monument Valley’ valt. De nieuwe game Mekorama heeft er inderdaad wel iets van weg, maar is toch de moeite waard omdat het gewoon een erg goed gemaakte 3D-puzzelgame is. Je zult vooral verliefd worden op het robotje, dat nogal klungelig door de 50 mechanische puzzels stapt. De animaties zijn leuk, de puzzels zijn niet te moeilijk en stellen je steeds weer voor nieuwe uitdagingen.


Mekorama: landscape puzzelgame

Mekorama: Escher-achtige stijl

Mekorama is gemaakt door ontwikkelaar Martin Magni en heeft de Escher-achtige stijl die we ook van Monument Valley kennen. Er zit een level-editor in de game, zodat je zelf je eigen puzzels kunt maken. Die kun je vervolgens delen met een QR-code.

Doel van de game is om een schattig robotje met één oog naar het eindpunt te laten waggelen. Hij doet dat op een nogal klunzige manier. Tik op een bepaalde locatie en de robot loopt erheen, als er tenminste een pad zonder obstakels loopt.

Met horizontaal en verticaal beweegbare obstakels kun je gaten overbruggen. Gelukkig valt de robot er niet in; hij weigert gewoon door te lopen als er geen pad loopt. Ook geldt er geen tijdslimiet, waardoor Mekorama een heerlijk spelletje is om even te spelen. Je zit bovendien niet vast aan een volgorde: alle levels die je vrijgespeeld hebt kun je in een zelf gekozen volgorde spelen. Al deze eigenschappen maken Mekorama ook erg geschikt voor kinderen.

Mekorama: draaipuzzel Mekorama-puzzel met tweede robotje

Mekorama: er kan niets misgaan

Soms moet je draaien of obstakels verplaatsen, om te zorgen dat de robot er langs kan. Andere keren staat er een robot in de weg en moet je een list verzinnen om te zorgen dat je toch bij het eindpunt komt. Duwen heeft geen zin, daar reageert ons robotje niet op. Onderstaande video geeft een goed beeld van de speelwijze en de animaties.

De complete game is gemaakt door Martin Magni zelf, ook de geluiden en het design. Erg knap is dat spelletje ondanks de prima grafische kwaliteit nauwelijks ruimte in beslag neemt op je iPhone. De totale game is nog geen 10MB groot en extra levels nemen ook nauwelijks ruimte in. Je bepaalt zelf wat je betaalt voor deze game, via een optionele in-app aankoop van €0,99 oplopend tot €15,99. Alles klopt aan deze game.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
19 mei 2016 om 19:55
Onderwerpen
,
Categorie
Apps
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.