Infuse 4.2: favorieten

Infuse 4.2 maakt je filmcollectie overzichtelijk met Library View en Spotlight-zoeken

Infuse 4.2 voor iOS en tvOS heeft handige nieuwe functies gekregen, zoals een Library View en zoeken met Spotlight.

Infuse is een handige mediaspeler voor iOS en tvOS. Vandaag krijgen beide apps een update naar 4.2 en voegden daarbij enkele handige functies toe, zoals een Library View met slimme filters op de Apple TV en de mogelijkheid om met Spotlight te zoeken op je iPhone en iPad. Daarnaast zitten er nog meer vernieuwingen in.

Infuse 4.2: favorieten

Library View met Smart Filters

De Library View maakt het makkelijker om video’s terug te vinden. De software spoort alle films en video’s op in je collectie en presenteert het vervolgens in handige lijstjes, bijvoorbeeld op releasedatum, waardering of genre. Voorheen moest je handmatig door de mappen bladeren. Infuse kijkt hiervoor in al je mappen, om te zorgen dat elke video geïndexeerd wordt. De Smart Filters zorgen dat je die ene film snel kunt terugvinden.

Infuse Library View

Favorieten aanmaken

Je kunt in Infuse nu ook favorieten aanmaken, die je vervolgens in de Smart Filters worden meegenomen. Zo heb je sneller toegang tot kinderfilms of nog niet gekeken films. Je kunt zelf bepalen hoe Infuse de lijst samenstelt en daarnaast kun je zelf hoezen toevoegen voor je favorieten.

Trakt-waarderingen

Infuse 4.2 houdt bij welke video’s je wel en niet gekeken hebt, maar voegt daar nog iets extra’s aan toe: het synchroniseren van de waarderingen van Trakt. Als je een waardering hebt ingevuld, dan zal deze worden gesynchroniseerd tussen al je apparaten. Oranje sterretjes maken duidelijk hoe jij over de film denkt. Ze worden automatisch bijgewerkt. Vanuit de Infuse-app kun je de waardering invullen, of je bladert naar trakt.tv.

Infuse: Trakt-synchronisatie

Spotlight-zoeken

De vierde grote verbetering geldt voor de iOS-app: die biedt vanaf nu Spotlight-ondersteuning. Zoek met Spotlight en de films uit jouw collectie verschijnen in de lijst. Selecteer je ze, dan zullen ze meteen beginnen te spelen. Infuse onthoudt of je op een ander apparaat al aan het kijken en gaat verder waar je was gebleven.

Infuse Spotlight-zoeken

Daarmee is de lijst nog niet eens compleet, want de tvOS-app heeft nu ook automatisch selecteren van de eerste nog niet gekeken tv-episode, groepering van episodes op basis van recent gekeken en meer opties voor continu afspelen. Bovendien is er betere ondersteuning voor 60+ fps-video’s en verbeterde ondersteuning voor het bladeren met universele afstandsbedieningen.

In de iOS-versie vind je het grootste deel van de hierboven genoemde functies, plus een vernieuwde Dolby Audio-bibliotheek en diverse bugfixes. Kortom: de moeite van het updaten waard. De standaard app is gratis, maar voor de Pro-functies betaal je €9,99.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 mei 2016, 18:38
Categorie Apps
Onderwerp infuse

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.