App Store iOS 8 uitgelicht

Problemen met downloaden app-updates in iOS 8: dit kan je doen

Moet je updates van apps op de iPhone en iPad meerdere keren downloaden in iOS 8? Je bent niet de enige: meer mensen hebben problemen met het downloaden van app-updates.

App Store iOS 8 uitgelichtHet downloaden van updates van apps, gaat bij veel gebruikers niet helemaal goed in de App Store sinds de release van iOS 8 een week geleden. Sommige apps lijken goed te downloaden, maar zijn na de download blijkbaar helemaal niet bijgewerkt. Daarover vielen iCulture-lezers maandag bijvoorbeeld bij NS Reisplanner Xtra. Wat is er aan de hand?

Wat is het probleem?

De update die NS Reisplanner Xtra maandag echt nieuwe functies moet geven, zoals een OV-chipkaart overzicht, was versie 3.3. Sommige gebruikers kregen echter nog versie 3.2 te zien. Nu is wachten op een kersverse update wel vaker aan de orde. Het duurt even voordat een update bij iedereen is uitgerold en overal te vinden is. Maar sinds iOS 8 is er ook wat raars aan de hand. Apps laten zich dubbel of zelfs nog meerdere keren downloaden.

Op onze oproep of meer mensen last hadden van apps die we meerdere keren moeten downloaden uit de App Store voordat we de update hebben, leverde aardig wat respons op.

Wat is er aan de hand?

De App Store biedt regelmatig een nieuwe update-omschrijving aan om te downloaden, maar serveert daarbij nog de oude versie van de app. De versie die je dan installeert, is de versie die je al op je iPhone of iPad had staan. Niet de nieuwe versie! Omdat je de nieuwe versie dan dus nog niet geïnstalleerd hebt, blijft Apple de ‘nieuwe versie’ aanbieden.

Het gevolg is dat je updates in de App Store sinds iOS 8 meerdere keren kan of moet downloaden voordat je de nieuwste versie hebt. Vaak twee keer, maar als je er bovenop zit is zelfs vier keer dezelfde update niet uitgesloten.

Wat kan je doen?

BBM opnieuw downloaden App Store iOS 8Houd goed het versienummer in de gaten van de update. Je kan op de app drukken om meer informatie over de vorige update te zien. Als die hetzelfde versienummer heeft als de nieuwe update, weet je dat je de nieuwe update nog niet downloadt. Houd sowieso het versienummer in de gaten: als die de volgende keer in de App Store anders is, weet je dat je waarschijnlijk nu wel de nieuwe versie van de app kan downloaden.

Wanneer is het verholpen?

Het is niet te zeggen wanneer de downloadproblemen van updates in de App Store verholpen zijn. Of dat een kwestie van tijd is, of misschien wel pas bij de volgende versie van iOS 8 gecorrigeerd zal zijn. Misschien is het goed om te weten dat je niet de enige bent.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 september 2014, 18:14
Categorie iOS
Onderwerpen app store, downloaden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.