‘iOS 8.0.1 repareert bugs in Telefoon-app, toetsenbord en Safari’

Apple gaat in iOS 8.0.1 problemen met de Telefoon-app, het toetsenbord en meer oplossen. Een vroege changelog laat iOS 8.0.1 bugfixes zien.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iOS-8-coveriOS 8.0.1 gaat problemen oplossen met het toetsenbord, video’s in Safari en met het doorsturen van telefoongesprekken. Dit blijkt uit een gelekte changelog in handen van MacRumors. Dit geeft een goed beeld van alle bugs die Apple als eerste wil oplossen.

Het lijkt er op dat Apple inmiddels iOS 8.0.1 heeft verstuurd naar providers, zodat zij de bugfixes ook kunnen testen. Eerder hoorden we al dat iOS 8.0.1 door Apple werd voorbereid. Er is slechts een gedeelte van de volledige changelog gepubliceerd. Hier staat het volgende in:

  • Telefoon: Bug met het doorsturen van telefoongesprekken en het crashen van de visual voicemail opgelost.
  • Toetsenbord: Bug opgelost waardoor het cijfertoetsenbord niet verscheen bij het invoeren van iCloud Keychain-codes.
  • Safari: Probleem opgelost met video’s die niet willen afspelen.
  • Delen: AirDrop-ondersteuning voor PassBook-passen gerepareerd.
  • VPN: Probleem opgelost bij het installeren van VPN-profielen.

Het is te hopen dat Apple ook een aantal andere prominente problemen oplost. Zo schreven we afgelopen week over een bug in HealthKit, waardoor Gezondheid-apps hier nog geen gebruik van mogen maken. Een probleem met verdwijnende toetsenborden werd eerder vandaag opgelost in app-updates van de getroffen keyboards. iOS 8.0.1 is enkel en alleen een bugfix-update, wat betekent dat we waarschijnlijk geen nieuwe functies krijgen. We weten daarom niet of bijvoorbeeld de camerarol terugkomt naar de Foto’s-app. Als laatste klagen veel mensen over Wi-Fi-problemen. We hebben hier een apart artikel met mogelijke oplossing over geschreven: Trage WiFi-verbinding na iOS 8-update: dit kun je doen.

Het is nog onduidelijk wanneer iOS 8.0.1 precies verschijnt. Aangezien de update al naar providers is verstuurd, lijkt het er op dat Apple zich in de laatste testfase bevindt.

iOS 8 verscheen afgelopen week. Nog niet geïnstalleerd? Wij helpen je bij het downloaden van iOS 8. Heb je de update wel gedownload? Dan horen we in een nieuwe editie van iCulture peilt graag wat je er van vindt. Mocht je niet blij zijn met de update, dan kun je nu nog downgraden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 september 2014, 12:23
Categorieën Geruchten, iOS
Onderwerp ios 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.