apple watch tim cook juichstemming

Apple TV te bedienen met Apple Watch

Tim Cook vertelt tijdens een interview hoe je de Apple TV met je Apple Watch kunt bedienen. Daarnaaast ontweek de CEO een vraag over de iTV.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

apple watch tim cook juichstemmingHoewel de Apple Watch eindelijk is aangekondigd, zijn nog lang niet alle functies bekend. Apple toonde namelijk een prototype omdat er nog druk aan het horloge wordt gesleuteld. Ieder beetje informatie is daarom kostbaar, en het is dan ook fijn dat Tim Cook zich over de Apple Watch uitlaat. In een interview zegt de Apple-CEO namelijk dat je met het horloge de Apple TV kunt bedienen.

In het interview gaat Cook aardig de diepte in over een aantal technische aspecten. Over de Apple TV-app voor de Apple Watch zegt hij het volgende:

Ik weet niet of we dit hebben laten zien. Ik heb een vroege versie [van de Apple TV-app]. Hiermee kun je de Apple TV bedienen, en ook nog een aantal andere dingen.

(…)

De Apple Watch hangt aan je pols, waardoor je niet op zoek hoeft naar weer een ander apparaat in huis. Het horloge heeft ook een boel andere mogelijkheden. De lijst met wat je kunt bedienen is echt heel lang. En zodra ontwikkelaars apps voor de Apple Watch mogen maken, zal de lijst met bedienbare apparaten alleen nog maar langer worden.

Over de Apple TV gesproken: tijdens het interview werden Apple’s mogelijke, grote televisieplannen ook kort aangehaald. Maar voordat Cook iets spannends kon zeggen, werd hij afgekapt door een PR-medewerker van Apple. Het gesprek ging als volgt:

Cook: Er zijn inderdaad wat producten waar we mee zijn gestopt.

Interviewer: Voordat ze werden onthuld?

Cook: Oh, ja. Oh, ja. Sommige producten werden we gewoon niet iedere dag enthousiast van. Of we kwamen er achter dat we niet de technologie in huis hebben, om de gebruikerservaring te maken die we willen.

Interviewer: Ik vermoed dat de televisie daar wellicht onder valt.

PR-medewerker: Nu moet ik je stoppen.

Interviewer: Hij probeerde een weloverwogen antwoord te bedenken.

Cook: Ik probeerde weloverwogen je vraag te ontwijken. [lacht.]

Een concreet antwoord over Apple’s televisieplannen gaf Cook helaas niet, maar dit is het eerste teken van leven in tijden rond het project. Hoewel Apple al lange tijd de Apple TV aanbiedt, is deze al een paar jaar niet meer vernieuwd. Daarnaast zijn er al lange tijd geruchten over een complete televisie van Apple, vaak de Apple iTV genoemd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 september 2014, 18:08
Categorie iDevices
Onderwerpen apple tv, apple watch, itv, tim cook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.