droplet

Met Droplet vergeet je nooit meer het vuilnis buiten te zetten

Heb je moeite om elke dag medicijnen in te nemen of vergeet je altijd het vuilnis buiten te zetten? Droplet helpt je herinneren.

dropletHeb je moeite om elke dag je medicijnen te nemen of vergeet je altijd het vuilnis buiten te zetten? Met letterlijk een druk op de knop herinnert de slimme knop Droplet je om taken uit te voeren. Droplet is net gelanceerd op Kickstarter en wil 80,000 dollar ophalen om hun project te realiseren, bestaande uit een drukknop met bijbehorende (iPhone-)app.


Droplet is een fysieke knop die je indrukt zodra je een bepaalde taak hebt uitgevoerd. Dit kan bijvoorbeeld het nemen van medicatie zijn. Druk je binnen een bepaald tijd niet op de knop, dan zal Droplet je een notificatie sturen via de app, om je te herinneren. De knop, die je overal op kan bevestigen, werkt samen met een hub die de activiteit van de knop(pen) in de gaten houdt.

Droplet knop

Het nemen van medicijnen is een goed voorbeeld, omdat je dit vaak echt moet doen. Maar het kan ook erg bruikbaar zijn bij het aanvullen van de voorraadkast. Stel bijvoorbeeld een herinnering in voor het halen van nieuwe vuilniszakken, het aanvullen van het toiletpapier of het bijvullen van de koffiebonen.

Droplet kan ook het gedrag van anderen op afstand in de gaten kan houden, als je de app op verschillende toestellen gebruikt. Neemt je zoon (of vader) wel elke dag zijn medicatie? Als hij niet op de Droplet heeft gedrukt, is het tijd om even te gaan bellen, om te vragen hoe het ermee gaat.

De Droplet is te bestellen vanaf $39 voor één knop en de benodigde hub. Er zijn ook verschillende bundels verkrijgbaar.

In de korte tijd dat Droplet online staat is er al ruim 30.000 van de benodigde 80.000 dollar opgehaald, Droplet lijkt dus te gaan slagen. Je hebt nog 33 dagen om Droplet te ‘backen’ op Kickstarter.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.