Pokemon gymtrainingen

Pokémon Go-update brengt vangstbonussen en makkelijker trainen in een gym

Er is een grote update van Pokémon Go beschikbaar, met makkelijker trainen in een gym en vangstbonussen om vaker zeldzame Pokémon te vinden.

De nieuwste update van Pokémon Go biedt een berg nieuwe functies, die je moeten overhalen om de game snel weer te gaan spelen. Android-gebruikers konden al iets eerder aan de slag met de nieuwe functies maar nu zijn ook de iOS-gebruikers aan de beurt. Er zijn verbeteringen in de gameplay en er zijn wat veranderingen doorgevoerd die het trainen in een gym makkelijker moeten maken.

Vangstbonussen in Pokémon Go

De grootste verbetering in deze game is de vangstbonus (Catch Bonus), die je helpt om zeldzamere Pokémon te vinden. Je verdient medailles op basis van het type Pokémon dat je vangt, bijvoorbeeld Vuur of Elektrisch. Als je van brons naar zilver en uiteindelijk naar goud opklimt, wordt de kans om zeldzame Pokémon van die soort te vinden gaandeweg groter. Heb je eindelijk kans om die felbegeerde Chansey of Hitmonlee te vinden…

Bonus bij medailles in Pokémon Go

We schreven eerder al over die vangstbonussen, die het voor spelers leuker moeten maken om allerlei badges te verdienen. Een bronzen medaille betekent dat je een vangstbonus van +1 hebt, een zilveren staat voor +2 en een gouden voor +3. Hoe dit concreet uitpakt in aantallen Pokémon moet nog duidelijk worden.

Vang je een Pokémon die bij meerdere soorten hoort, zoals een Pidgey (Flying en Normal), dan zal de vangstbonus worden verdeeld over de twee typen. Heb je dus een +1 bonus voor Flying en een +2 bonus voor Normal, dan resulteert dit in een kans van +1,5 om een Pidgey te vangen. Of het er allemaal duidelijker op wordt…?

Makkelijker trainen in gyms

Een andere belangrijke verbetering is dat het makkelijker wordt om jouw Pokémon te trainen in een vriendschappelijke gym van je eigen team. Ben je beginnend speler, dan is er soms geen beginnen aan omdat je maar één Pokémon mag inzetten en bij een moeilijke gym is het bijna onmogelijk om te trainen. Vanaf nu is dat anders: je mag zes Pokémon uitkiezen.

Pokemon gymtrainingen

Bovendien past de game automatisch de Combat Power (CP) van de tegenstanders aan, zodat het beter past bij jouw eigen trainerslevel. Vooral voor spelers op een lager level is dit gunstig, maar getrainde spelers moeten oppassen dat ze niet sneller van een gym gegooid worden. Niantic voert de verandering door om te zorgen dat het spelletje eerlijker wordt voor iedereen.

Nog meer kleine verbeteringen
Naast deze twee grote veranderingen zijn er nog een paar kleinere doorgevoerd, zoals verbeterde nauwkeurigheid van de Egg Incubator en een kortere animaties bij het evolueren van Pokémon. In plaats van 30 seconden hoef je nu nog maar 15 seconden te kijken naar een animatie. Dit is een gunstige ontwikkeling voor mensen die hun Lucky Egg gebruiken om sneller een hoger level te bereiken. Fouten met audio in de game zijn ook opgelost.

Wil je meer weten over Pokémon Go? Lees dan onze andere artikelen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 oktober 2016, 8:52
Categorie Apps
Onderwerp pokemon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.