Buddy Pokémon

Pokémon Go gaat je belonen voor ‘grinding’

In Pokémon Go krijg je binnenkort bonussen voor medailles die je hebt verdiend. Dat moet 'grinding' van lage Pokémon een stuk interessanter maken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Doorgewinterde Pokémon Go-spelers weten dat er na level 22 maar een paar manieren zijn om nog vooruit te komen. Eén daarvan is grinden: zoveel mogelijk Pidgey’s, Rattata’s en Weedles vangen om genoeg stardust te verzamelen om je beste Pokémon verder te ontwikkelen. Binnenkort voegen ze iets nieuws toe om ‘grinding’ wat interessanter te maken en om te voorkomen dat er nog meer spelers weglopen: je krijgt een vangstbonus bij medailles. De functie verschijnt in een komende update van de game.

Bonus bij medailles in Pokémon Go

Update 7 oktober: Ook gymtrainingen zullen eenvoudiger worden. Als je gaat trainen bij een Gym van je eigen team, dan kon je voorheen maar één Pokémon kiezen. Binnenkort worden dat er zes, zoals te zien is op de rechter afbeelding hieronder. Ook kan de CP van de Pokémon waartegen je gaat trainen tijdelijk worden verlaagd, zodat het beter aansluit bij de vaardigheden van jouw (zwakkere) Pokémon. Dit moet het voor spelers op lagere levels interessanter maken om de strijd aan te gaan op een ‘moeilijke’ Gym.

Pokémon gymtrainingen

Bonussen voor Pokémon Go-medailles

Tot nu toe kreeg je medailles voor het vangen van 200 Vuur-Pokémon, 50 Water-Pokémon en dergelijke. Maar je had er verder niets aan. Het systeem van medaille (te vinden als je op je profielscherm naar beneden bladert) stelt dan ook niet zoveel voor. Niemand schept op over het feit dat hij de Fisherman-medaille of de Backpacker-medaille heeft verdiend.

Met het nieuwe bonussysteem wil Niantic dat je iets meer betrokkenheid krijgt bij die badges en medailles. Je krijgt een vangstbonus bij je medailles, die je een grotere kans geven om Pokémon van het betreffende type te vangen. De medailles zijn te verdienen in de niveau’s brons, zilver en goud.

Meer kans op zeldzame Pokémon
Als je bijvoorbeeld bij de Kindler-medaille (voor Vuur-Pokémon) opschuift van brons naar zilver, dan vergroot dat de kans om Vuur-Pokémon zoals Charmander, Vulpix en Ponta te vinden. Door veel Pokémon van hetzelfde type te vangen schuif je eerder op naar een betere medaille. Vang je een Pokémon die in meerdere klassen thuishoort, dan zal de bonus het gemiddelde zijn voor elk type. Dat is bijvoorbeeld het geval bij Pidgey, die van het type Normal en Flying is.

Met deze nieuwe functie maakt Niantic ‘grinding’ weer wat interessanter. Hoe meer lage Pokémon je vangt, hoe groter de kans dat je zeldzamere Pokémon van hetzelfde type tegenkomt. De pas verschenen Pokémon Go Plus-sensor is ideaal voor grinding, omdat uit onze ervaring blijkt dat je er vooral lagere Pokémon mee kunt vangen. Pokémon met een hogere CP lopen weg; die kun je weer beter handmatig vangen.

Pokémon Go Plus specs

Niet genoeg
Toch heeft Niantic nog steeds een probleem: steeds meer spelers stoppen ermee omdat het spel te weinig nieuws biedt en omdat het vangen van echt interessante Pokémon steeds moeilijker is geworden. Terwijl de binnenstad van Amsterdam voorheen nog vol zat met Dratini en ander interessant spul waar je wel een ommetje voor wilde maken, heeft dat nu geen zin meer. De zeldzame Pokémon zijn nog helemaal niet vrijgegeven in de game, er zijn klachten over het vechtmechanisme in gyms en het ruilen van Pokémon met andere spelers lijkt er voorlopig ook nog niet aan te komen.

De manier waarop Pokémon Go is ontworpen maakt het lastig om spelers langere tijd te blijven boeien. Op een gegeven moment ben je wel klaar met spelen en nieuwe aanwas van spelers is er nauwelijks. Iedereen die gek is op Pokémon heeft het spelletje al wel eens geprobeerd en de rest van het publiek boeit het niet zo.

Wil je meer weten over Pokémon Go? Lees dan onze andere artikelen:

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 07 oktober: Informatie over gymtrainingen toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 oktober 2016, 9:09
Categorie Apps
Onderwerp pokemon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.