MewtwoMewtwo

Zeldzame Pokémon: Mewtwo, Moltres, Blastoise en meer vangen

Geen idee waar je zeldzame Pokémon zoals Moltres, Zapdos en Articuno kunt vinden? Wij gingen op onderzoek uit en wat blijkt: sommige Pokémon krijg je alleen op bepaalde continenten, andere zitten nog niet eens in de game.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door iCulture.

In Pokémon Go word je misschien doodgegooid met Pidgey’s, Ratata’s en Weedle’s, maar er zijn ook veel bijzondere Pokémon die je nauwelijks tot niet tegenkomt. Dit zijn de zeldzame Pokémon en daar zijn er een aantal van. Wij zochten uit waar je ze kunt vangen.

MewtwoMewtwo

Zeldzame Pokémon

Dat Mew en Mewtwo tot de zeldzame Pokémon behoren hoeven we de grote fans eigenlijk al niet meer te vertellen. Maar die zijn dan ook nog niet in het spel te verkrijgen. Toch zijn er wel een aantal zeldzame Pokémon die al wél in het spel zitten, maar waar je iets meer moeite voor moet doen. In Pokémon Go is je locatie een belangrijke factor welke Pokémon je te zien krijgt, dus het kan helpen om eens op een andere locatie te gaan kijken. Ook speelt je trainerlevel mee: hoe hoger je level, hoe meer zeldzame Pokémon je zult vinden.

Er zijn twee soorten zeldzame Pokémon: Rare en Legendary. De zeldzame (Rare) Pokémon zijn wel te vinden als je op de juiste locaties komt. Een aantal voorbeelden van zeldzame Pokémon: Blastoise, Charizard, Clefable, Dragonite en Venusaur. Afhankelijk van jouw locatie kan een bepaalde Pokémon meer of minder zeldzaam zijn. In Nederland en België zijn Pidgey, Rattata en Weedle het meest gangbaar.

Een van de meest geliefde Pokémon is Pikachu, maar die is eigenlijk niet eens zo zeldzaam. Er verschijnen regelmatig Pikachu in het wild en je kunt ze ook uitbroeden uit een ei.

Zeldzame Pokémon per werelddeel

Er zijn Pokémon die alleen in bepaalde werelddelen te vinden zijn. Zo lijkt het erop dat je Tauros alleen in Noord-Amerika kunt vangen, Farfetch’d alleen in Azië en Kangaskhan is exclusief voor Australië. Als je groot fan bent van Mr. Mime heb je echter geluk: deze Pokémon kan namelijk alleen in Europa gevangen worden.

Pokemon Go per regio

Logisch is het overigens wel. Deze Pokémon lijken namelijk vrij veel op de dieren die op deze specifieke continenten leven. Zo lijkt Tauros vrij veel op een buffel, Khangaskhan op een kangoeroe en Farfetch’d op een Aziatische eend. Mr. Mime representeert echter geen dier, maar de pantomimekunst die in Europa ontstond.

Overigens kun je deze vier Pokémon wel gewoon uit een ei krijgen, en daarbij maakt het niet uit waar je bent.

Legendarische Pokémon: Moltres, Zapdos en Articuno

Legendarische Pokémon zijn het meest zeldzaam en zijn soms nog nooit gezien door spelers. In code van de game is te zien dat de legendarische Pokémon wel aanwezig moeten zijn in de game, maar ze zijn nog nooit gezien door spelers. Mogelijk wacht ontwikkelaar Niantic een speciaal moment af om één van deze legendarische Pokémon te introduceren.

De legendarische wezens horen bij de drie teams in Pokémon. Eén van de theorieën is dat het krijgen van deze legendarische Pokémon te maken heeft met je team. Als je level 5 bereikt kun je een team kiezen, elk met een eigen kleur en een legendarische Pokémon. De kans bestaat dat je een overwinning moet behalen voor jouw team om de legendarische Pokémon die bij het team hoort te bemachtigen. Maar dat geldt dan natuurlijk alleen voor Moltres, Zapdos en Articuno.

Ook zeldzaam: Mew en Mewtwo

Daarnaast zijn ook de legendarische Pokémon Mew en Mewtwo nog niet gespot. Mew en Mewtwo kunnen we misschien ooit wel vangen tijdens een gevecht op grote schaal. In de trailer van Pokémon Go zagen we een stadion gevuld met trainers, die allemaal tegen Mewtwo vochten. Nu bestaat de optie dat als je meedoet aan zo’n evenement je een zeldzame Pokémon krijgt. Het kan ook zijn dat alle leden van het winnende team er één krijgen of alleen de mensen met de hoogste score.

Overigens heeft Niantic al eerder zoiets gedaan met Ingress, de voorloper van Pokémon Go. Hierbij hielden ze ook grootschalige evenementen en aan het einde kregen de winnaars een embleem als prijs. Het is niet vreemd om te denken dat ze iets soortgelijks met Pokémon gaan doen.

Overigens is Mewtwo ook een van de sterkste Pokémon, dus het loont de moeite om er eentje te bemachtigen.

Hoe vind je zeldzame Pokémon?

Met apps als Poké Radar kun je proberen om zeldzame Pokémon te vinden, die al door anderen zijn gespot. Je kunt ook in de Nearby-functie in het spel zelf kijken: rechtsonder zie je welke Pokémon in de buurt zijn. Een grijs silhouet geeft aan dat de Pokémon nog niet in je Pokédex staat, zoals hieronder de Butterfree:

Pokemon Go tracker nearby

Wil je meer weten over Pokémon Go? Lees dan onze andere artikelen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2019
Categorie Apps
Onderwerp pokemon