Pokémon Go binnen enkele dagen in Nederland, binnenkort ook Pokémon ruilen

Pokémon Go is nog niet officieel beschikbaar in Nederland en België, maar daar moet binnen enkele dagen verandering in komen. Volgens de Wall Street Journal moet de game binnen enkele dagen ook in Europa beschikbaar zijn. Daarnaast krijg je binnenkort de mogelijkheid om Pokémon te ruilen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Pokémon Go-logo.
Pokémon Go is dé grote hype deze zomer op het gebied van mobile games. Het spel werd vorig jaar september aangekondigd en verscheen afgelopen week in Australië, Nieuw-Zeeland en Amerika. Hoewel je het spel via een omweg wel in Nederland kunt downloaden, liet een officiële release door serverproblemen nog even op zich wachten. Volgens bronnen bij Wall Street Journal zou Pokémon Go echter binnen enkele dagen ook meer regio’s beschikbaar moeten komen, waaronder Europa, Japan en andere Aziatische gebieden. Bovendien staan er al enkele nieuwe functies op de planning.


Update 16 juli 2016: inmiddels is Pokémon Go in Nederland. Een deel van het artikel hieronder is daardoor niet meer van toepassing.

Pokémon Go binnen enkele dagen in Nederland
De Wall Street Journal meldt dat Pokémon Go ‘binnen een paar dagen’ ook in Europa beschikbaar zal zijn. Zeer waarschijnlijk behoort ook Nederland en België bij deze aanstaande release, gezien eerder door de ontwikkelaar Nederland al als land genoemd werd waar het spel uitgesteld werd. Als de ontwikkelaar niet op meer problemen stuit, kan iedereen als het goed is rond het einde van de week Pokémon Go zonder problemen op zijn of haar iPhone downloaden.

Kun je nu niet nog enkele dagen wachten? Het is mogelijk om Pokémon Go nu al te downloaden via een Amerikaanse Apple ID. In onderstaande tip kun je lezen hoe je zo’n Amerikaanse Apple ID aanmaakt zonder dat je hiervoor een creditcard nodig hebt.

https://www.iculture.nl/tips/amerikaans-apple-id-of-itunes-account-aanmaken/

Pokémon ruilen met andere spelers

Daarnaast krijgt de game nog meer nieuwe functies. Momenteel kun je alleen nog wilde Pokémon vangen en tegen Pokémon bij Gyms vechten, maar straks moet het ook mogelijk zijn om Pokémon met andere spelers te ruilen. Hoewel je een profiel in de game aan moet maken, is er nog weinig interactie mogelijk tussen de Pokémon Go-spelers. Hoe het ruilen in zijn werk zal gaan, is echter nog niet duidelijk.

Bekijk ook

Ga de straat op met Pokémon Go

Pokémon Go is eindelijk beschikbaar gekomen in de eerste groep landen. Het spel waarmee je op pad moet gaan in de echte wereld om Pokémon te vangen, is beschikbaar in Australië en Nieuw-Zeeland. Nederland volgt vermoedelijk snel.

Bovendien komen er meer mogelijkheden bij om interactie aan te gaan met Gyms en PokéStops, locaties waar je allerlei items zoals Pokéballs kunt verzamelen. Er komt ook een soort globale ranglijst, zodat je je prestaties kunt meten met andere spelers. Tot slot liggen er verbeteringen voor de Augmented Reality-aspecten van de game in het verschiet. John Hanke, CEO van ontwikkelaar Niantic, geeft verder aan dat Pokémon Go mogelijk naar AR-apparaten komt. Denk bijvoorbeeld aan de Microsoft Hololens of de Google Glass.

Spelers hebben in ieder geval nog iets om naar uit te kijken, want naast deze nieuwe functies komt eind deze maand ook de Pokémon Go Plus beschikbaar, een apparaatje dat je via Bluetooth aan je telefoon koppelt. Hierdoor hoef je niet meer telkens naar je telefoon te kijken om Pokémon en andere voorwerpen te pakken.

Bekijk ook

Pokémon Go-hype: van ongelukken en overvallen tot hulp van de politie

Pokémon Go heeft in een moordend tempo de harten van vele spelers gestolen. Het spel is zo populair geworden, dat de politie inmiddels waarschuwt voor het gebruik. Ook zijn er enkele incidenten voorgevallen, zoals berovingen en ongelukken.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 16 juli: <a href="http://www.iculture.nl/nieuws/pokemon-go-nederland-beschikbaar/">Pokémon Go is inmiddels beschikbaar in Nederland.</a>

Informatie

Laatst bijgewerkt
16 juli 2016 om 12:41
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 35 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.