Pokemon Go voor iOS en Android.

Met Pokémon Go voor iOS speel je Pokémon in de echte wereld

Pokémon GO is een nieuwe game, met een speciale armband-sensor, waarbij je Pokémon in de echte wereld gaat zoeken. De game maakt gebruik van augmented reality.

Met de nieuwste Pokémon-game ga je op avontuur in je eigen dorp of stad. Het nieuwe spel Pokémon GO werkt met augmented reality en is gemaakt in samenwerking met Nintendo en Niantic, het bedrijf dat verantwoordelijk was voor Google’s Ingress-game. Er zit twee jaar ontwikkeltijd in de game, die in de loop van 2016 uit komt op iOS en Android.


Pokemon Go voor iOS en Android.

Pokémon Go met speciaal armbandje

Met deze game ga je virtuele Pokémon zoeken, waarbij je gps-positie bepalend is. Bij deze game hoort een armbandje met sensor, genaamd Pokémon Go Plus. Dit kun je gebruiken om de game te spelen, zonder dat je de hele tijd op het scherm van je iPhone hoeft te kijken. De sensor trilt en licht op als je in de buurt van een Pokémon komt. De verbinding wordt daarbij gelegd via Bluetooth, dus je kunt de iPhone niet thuis laten liggen tijdens je zoektocht naar Pokémon. De game is gratis te spelen, maar er zitten wel in-app aankopen in. Voor het armbandje met sensor moet je uiteraard ook betalen.

Nintendos-Pokemon-GO-Plus-wearable

Heb je geen armbandje, dan geeft je iPhone een seintje zodra je in de buurt van een Pokémon bent. Je kunt ook in gevecht gaan met andere spelers die in de buurt zijn. Daarbij geef je op je iPhone aan wat jouw virtuele wezentje moet doen, om het gevecht te winnen. Bevalt ‘ie niet, dan kun je de Pokémon uitwisselen met medespelers. De makers beloven dat er nieuwe gameplay-mogelijkheden in zullen zitten.

Bijzonder aan dit project is dat Niantic de game maakt, terwijl Nintendo en The Pokémon Company nauw betrokken zijn. Eerder ging The Pokémon Company wel eens zijn eigen weg, zonder inmenging van Nintendo. De meest recente game die ze uitbrachten was de puzzelgame Pokémon Shuffle, waarbij Nintendo niet was betrokken. Bij deze nieuwe game is het Nintendo zelf, die het speciale armbandje ontwikkelt. Ook nog interessant om te weten: de onlangs overleden Nintendo-baas Satoru Iwata heeft ook nog intensief aan de game meegewerkt.

Bekijk ook

Pokémon Shuffle Mobile vanaf nu gratis beschikbaar

Je favoriete Pokémon door elkaar schudden is nu ook mogelijk voor Europese en Amerikaanse iOS-gebruikers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.