Pokemon Go

Yes! Pokémon Go nu officieel beschikbaar in Nederland en België

Pokémon Go is vanaf nu officieel beschikbaar in Nederland en België. Daardoor kun je de game nu veel makkelijker installeren met je Nederlandse of Belgische App Store-account, zonder omwegen.

Pokémon Go-logo in Londen.
Het is eindelijk zover: Pokémon Go (link) is nu zonder omwegen voor iedereen in Nederland en België te downloaden. Pokémon Go is gratis te downloaden en werd de afgelopen tijd al door heel veel mensen gespeeld, ook al was het spel nog niet officieel in Europa te verkrijgen. In Pokémon Go draait alles om het vangen van zoveel mogelijk Pokémon.


https://www.iculture.nl/gids/pokemon-go/

Pokémon Go in Nederland en België

Pokémon Go verscheen op 6 juli 2016 in de eerste groep landen, namelijk Australië, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten. Omdat de servers van Pokémon Go door de grote toestroom van spelers overbelast raakten, was ontwikkelaar Niantic genoodzaakt om de release in Europa uit te stellen. De afgelopen dagen kwam de game gaandeweg beschikbaar in Engeland, Duitsland, Italië en Spanje en nu zijn dus ook Nederland en België aan de beurt.

Moet je Pokémon Go opnieuw installeren?

Heb je de afgelopen dagen Pokémon Go gedownload via een buitenlandse App Store, dan is er niets aan de hand. Je bent je voortgang NIET kwijt. Als je de game nu downloadt vanuit de Nederlandse of Belgische App Store en inlogt met het eerder gebruikte Google-account, dan zal je voortgang niet verloren gaan.

De belangrijkste reden om over te stappen naar de versie uit de Nederlandse App Store, is dat je niet meer steeds van accounts hoeft te wisselen als er updates beschikbaar komen. Zo kun je lekker bijven doorspelen en profiteren van alle nieuwe features die de komende maanden beschikbaar komen (daarover later meer). Helaas is de game nog niet in het Nederlands vertaald, dus ook als je de versie uit de Nederlandse App Store installeert zal de interface Engelstalig zijn.

Ook Pokémon Go spelen? Zo werkt het

Wil je aan de slag met de game, dan hebben we een gids voor Pokémon Go voor beginners en ook een uitleg voor Pokémon Go voor gevorderden. Ook organiseerden we een Pokémon Go-sessie via Facebook Live waar kijkers hun vragen konden stellen. Terugkijken? Dat kan via onze Facebook-pagina en via onderstaande video. De ervaringen van Pokémon Go-veteraan @_eefj lees je in onze Pokémon Go review.

Het doel in Pokémon Go is om met je iPhone in je hand de straat op te gaan en wilde Pokémon te vangen. Dit doe je door de Pokéballs naar de Pokémon te gooien. De Pokémon die verschijnen is afhankelijk van jouw level, de locatie en het moment op de dag. Bij PokéStops kun je voorwerpen verzamelen, terwijl Gyms plekken zijn om tegen Pokémon te vechten. In onze beginnersgids en gids voor gevorderde spelers lees je meer over hoe je het beste van start kunt gaan met Pokémon Go.

Bekijk ook

Pokémon voor beginners: zo ga je van start

Hoe begin je met Pokémon Go? Hoe vang je je eerste Pokémon en wat zijn gyms en Pokéstops? Hoe werkt een Lucky Egg? Wij leggen het je uit, zodat je direct aan de slag kunt.
Bekijk ook

Pokémon Go voor gevorderden: word de beste Pokémon-trainer met deze tips

Ben je al begonnen met het spelen van Pokémon Go en heb je de eerste basiskennis onder de knie? Met deze gids lees je alles over de vervolgstappen en wat je allemaal nog meer kan doen, zodat je de beste Pokémon-trainer ooit kan worden.

De afgelopen tijd werd het spel al zeer actief gespeeld, ook in Nederland. Door een Amerikaanse Apple ID aan te maken, was het mogelijk om Pokémon Go uit de Amerikaanse App Store te halen. Echter zorgde het spelen van Pokémon Go in sommige gevallen voor problemen en ongelukken, terwijl de Nederlandse politie ook wel eens te hulp schoot.

Pokémon ruilen met andere spelers

Op dit moment kun je in Pokémon Go proberen om alle 150 Pokémon te verzamelen en ze te trainen in Gyms. Daarnaast krijgt de game nog meer nieuwe functies. Momenteel kun je alleen nog wilde Pokémon vangen en tegen Pokémon bij Gyms vechten, maar straks moet het ook mogelijk zijn om Pokémon met andere spelers te ruilen. Hoewel je een profiel in de game aan moet maken, is er nog weinig interactie mogelijk tussen de Pokémon Go-spelers. Hoe het ruilen in zijn werk zal gaan, is echter nog niet duidelijk.

Bovendien komen er meer mogelijkheden bij om interactie aan te gaan met Gyms en PokéStops, locaties waar je allerlei items zoals Pokéballs kunt verzamelen. Er komt ook een soort globale ranglijst, zodat je je prestaties kunt meten met andere spelers. Tot slot liggen er verbeteringen voor de Augmented Reality-aspecten van de game in het verschiet. John Hanke, CEO van ontwikkelaar Niantic, geeft verder aan dat Pokémon Go mogelijk naar AR-apparaten komt. Denk bijvoorbeeld aan de Microsoft Hololens of de Google Glass.

Spelers hebben in ieder geval nog iets om naar uit te kijken, want naast deze nieuwe functies komt eind deze maand ook de Pokémon Go Plus beschikbaar, een apparaatje dat je via Bluetooth aan je telefoon koppelt. Hierdoor hoef je niet meer telkens naar je telefoon te kijken om Pokémon en andere voorwerpen te pakken.

Bekijk ook

Pokémon Go-hype: van ongelukken en overvallen tot hulp van de politie

Pokémon Go heeft in een moordend tempo de harten van vele spelers gestolen. Het spel is zo populair geworden, dat de politie inmiddels waarschuwt voor het gebruik. Ook zijn er enkele incidenten voorgevallen, zoals berovingen en ongelukken.

Pokémon Go werkt niet: serverproblemen

Blijft de Pokémon Go app hangen op het laadscherm, heb je andere problemen met laadtijd bij Pokémon Go of klapt de app en de hele tijd uit? Dat ligt niet aan jouw iPhone. De game is in 26 Europese landen live gegaan, waaronder Nederland en België, en daardoor zijn er bizar veel nieuwe aanmeldingen en spelers. Blijf geduld houden, want uiteindelijk zal de app wel weer werken. Je kunt ook het Twitter-account @NianticLabs volgen om te kijken of ze daar mededelingen doen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 16 juli: We hebben het artikel aangevuld met informatie over serverproblemen.
  • 2016 - 16 juli: Artikel verder uitgebreid met toekomstige functies.
  • 2016 - 16 juli: Artikel uitgebreid met nog meer informatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
16 juli 2016 om 18:04
Onderwerp
Categorie
Apps
73 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.