Pokémon Go op iPhone

Pokémon Go in Nederland vertraagd door serverproblemen

De uitrol van Pokémon Go in Nederland en België is uitgesteld, omdat er serverproblemen zijn bij het bedrijf Niantic. Toch kun je het nu al spelen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Pokémon GO is sinds deze week te downloaden in een aantal landen, maar in Nederland en België moeten we nog even geduld. De uitrol van de game is door serverproblemen uitgesteld.

Pokémon Go op iPhone

Update 16-07-2016:: Het is zover: Pokémon Go is uit in Nederland en België. Hierdoor het niet meer nodig is om Pokémon Go via een buitenlandse Apple ID te downloaden.

Pokémon GO in Nederland vertraagd

CEO John Hanke van Niantic, het bedrijf achter de Pokémon GO-app, heeft bekendgemaakt dat de release van het spel in Nederland en andere landen is uitgesteld. Hanke is verrast hoe succesvol Pokémon GO in een paar dagen is geworden en hoeveel spelers al meedoen. Het heeft al tot grappige (en soms wat tragische) situaties geleid. Zo was er een vrouw die tijdens het zoeken naar Pokémon een lijk vond. Ook werden de karakters gevonden in toiletpotten en bij begrafeniskisten. Voor Nintendo pakte het erg gustig uit: zij zagen de beurskoers de afgelopen dagen flink stijgen.

Pokemon GO iOS screenshots

Alle publiciteit en het overweldigende succes van de game zijn te merken bij Niantic. De servers van het bedrijf zijn overbelast, waardoor de verdere uitrol moet worden uitgesteld. Ondertussen wordt er hard aan een oplossing wordt gewerkt, betekent het helaas dat we langer moeten wachten. Het is onduidelijk wanneer Pokémon Go wel in de Nederlandse en Belgische App Store verschijnt. Officieel zou de game in de loop van juli wereldwijd beschikbaar komen.

Waarom die populariteit?
De populariteit van Pokémon GO is wel te verklaren: veel jongeren zijn ermee opgegroeid en het is de eerste keer dat Pokémon als smartphone-game te spelen is. In de game ga je de echte wereld in om Pokémon op je iPhone te vangen. Met augmented reality kijk je door de camera van je iPhone om de karakters en items te zien. Op een kaart kun je ook zien waar de items zich bevinden. Omdat je het opneemt tegen andere spelers is er ook een competitief element.

Toch spelen?
Wil je toch Pokémon GO spelen op je iPhone? Geen nood, met een Amerikaans iTunes-account kun je toch de game installeren en op elke gewenste plek spelen. Het aanmaken van een buitenlands iTunes-account is gratis en je hoeft geen iTunes-tegoed te storten, omdat de game gratis is. Je kunt ook een Australisch App Store-account aanmaken, wat de moeite kan zijn als je regelmatig nieuwe games vroegtijdig wilt proberen. Games worden namelijk regelmatig eerst in Nieuw-Zeeland en Australië uitgebracht, om de serverbelasting te testen. Bij Pokémon GO gebeurde dat ook.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juli 2016, 12:44
Categorie Apps
Onderwerp pokemon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.