Pokemon Go hogere levels, hoe hou je het leuk?

Pokémon Go na level 22: hoe hou je het leuk?

Pokémon Go begin na level 22 trager te worden: je hebt bijna alle gangbare Pokémon al en kijkt niet meer op van een Pidgey. Met deze tips houd je het toch leuk, ook bij de hogere levels!

Na level 22 wordt het steeds lastiger om extra levels te verdienen in Pokémon Go. Hoe hou je het toch leuk, zodat je het spel kunt blijven spelen? Met deze tips helpen we je om de lol erin te houden.


Pokemon Go hogere levels, hoe hou je het leuk?

Pokémon Go-levels worden steeds moeilijker

Forbes constateerde het eerder al: na level 22 zit er geen opschieten meer in. Je hebt de meest gangbare Pokémon al gevangen en voor een Pidgey of Rattata kom je je bed niet meer uit. Jouw Pokédex bevat inmiddels meer dan 100 items en je weet dat de resterende óf heel moeilijk te bemachtigen zijn, of nog helemaal niet in het spel zitten.

Pokemon Go hogere levels Pokemon Go hogere levels
In de hogere levels is zelfs een plotseling opduikende Venonat niet meer spannend… en het duurt héél lang voor je weer een level verder bent.

Eigenlijk begint de misère al bij level 20. Om naar het volgende level te gaan moet je dubbel zoveel XP verzamelen: geen 25.000 maar 50.000. Vervolgens 75.000, 100.000, 125.000 enzovoort. De Pokémon die je voor je neus krijgt worden steeds moeilijker, maar het levert geen extra XP-punten op ten opzichte van een makkelijke Magikarp met CP10.

Hieronder zie je hoeveel punten je nodig hebt om het volgende level te bereiken:

 • Level 20: 25.000
 • Level 21: 50.000
 • Level 22: 75.000
 • Level 23: 100.000
 • Level 24: 125.000
 • Level 25: 150.000
 • Level 26: 190.000
 • Level 27: 200.000
 • Level 28: 250.000
 • Level 29: 300.000
 • Level 30: 350.000

Zoals je ziet: na level 20 gaat het met fikse sprongen omhoog en wordt het steeds lastiger om vooruit te komen. We hebben daarom een aantal tips om toch plezier te houden in het spel.


#1 Probeer steeds sterkere Pokémon te krijgen

Je sprong misschien een gat in de lucht toen je je eerste Mr. Mime vond, ook al had ‘ie maar een CP19. De uitdaging bij de hogere levels is nu om een sterkere Mr. Mime of Snorlax te krijgen, die het goed doet op een Gym. Kortom: blijf zoeken naar steeds sterkere exemplaren en stuur je zwakste Mr. Mime naar de professor. Geef je sterkste Pokémon een favorietensterretje, zodat je ze snel kunt terugvinden.

https://www.iculture.nl/tips/sterkste-pokemon-go/

Mr. Mime in het wild Snorlax, sterkere Pokémon

#2 Gebruik speciale apps

In een apart artikel schreven we over apps waarmee je bijzondere Pokémon kunt vinden. Inmiddels weet je precies welke Pokémon je nog nodig hebt en daar helpen deze apps je bij. Vaak kun je namelijk aangeven welke Pokémon voor jou gangbaar (‘common’) zijn en welke favoriet zijn, zodat je kunt filteren en jij je kunt concentreren op de Pokémon die je echt nog moet hebben.

Bekijk ook

De beste apps om bijzondere Pokémon te vinden

Het lijkt wel alsof iedereen Pokémon Go speelt. Maar het vinden van bijzondere Pokémon is niet eenvoudig en chatten met anderen kan niet. Gelukkig zijn er een aantal apps die dit wel mogelijk maken. Hier vind je de beste apps voor Pokémon Go op een rijtje.

#3 Spring op de fiets

Misschien liep je eerder doelloos door het park en pakte je elke Pidgey die je kon vinden. Nu is het tijd om gericht op zoek te gaan naar de Pokémon die nog in je collectie thuishoort. Pak de fiets, want bij gericht zoeken zijn de afstanden te groot om lopend op jacht te gaan. In de Nearby/Sightings-radar kun je zien welke Pokémon in de buurt zijn, maar je kunt er natuurlijk ook de eerder genoemde apps voor gebruiken.

#4 Ga rekenen

Als je eenmaal voldoende Pokémon hebt, is het tijd om wat meer analyses erop los te laten. Misschien lette je eerder alleen op de CP van een Pokémon, maar je kunt nu ook eens wat beter gaan kijken naar de andere eigenschappen, zoals de HP, het gewicht en de aanvals- en verdedigingskracht. Dat laatste doe je met de nieuwe Appraise-functie. Ook kun je precies berekenen of het zin heeft om je beste Squirtle te laten evolueren naar een nóg betere Blastoise (maar daarvoor heb je wel 25+100 Squirtle-candy nodig), of dat je eigenlijk net zo goed een bestaande Wartortel kunt laten evolueren (in dat geval heb je maar 100 Squirtle-candy nodig).

Je zult in deze fase ook wat meer gaan nadenken over het tactisch inzetten van je stardust en het verzamelen van de juiste candy om een Power Up te kunnen doen.

https://www.iculture.nl/tips/pokemon-appraise/

#5 Ruim je zwakke Pokémon op

Nu je wat langer bezig bent kun je wat beter beslissen welke Pokémon je verder wilt ontwikkelen. Is bovendien je rugzak constant vol, dan is het tijd om eens kritisch door je lijst met Pokémon te bladeren en alleen de beste exemplaren te houden. Waarom zou je nog zoveel Rattata’s bewaren? (tenzij je ze wilt gebruiken voor een Lucky Egg).

#6 Leg de lat wat lager

Je zult niet zo vaak meer nieuwe en bijzondere Pokémon tegenkomen, maar het vangen van de beestjes is nog steeds een leuke bezigheid. Geniet van het spelletje, ook al is de voortgang niet meer zo vlot.

Pokemon Go Gym battle

#7 Ga vaker vechten in Gyms

Het verzamelen van nieuwe Pokémon is misschien niet zo spannend meer, maar voor gevechten in Gyms zul je nog steeds moeite moeten doen. Verleg je aandacht van het verzamelen naar het veroveren van Gyms.

Bekijk ook

Pokémon Gym-gevechten: zo kies je de beste strategie

Hoe moet je in Pokémon Go vechten in een Gym? Wat is de beste strategie, welke Pokémon laat je vechten en kan je je Pokémon kwijtraken? Dit en nog veel meer lees je in dit artikel, over de beste strategie voor gevechten in een Gym.

#8 Ga reizen

In andere steden zijn soms heel andere Pokémon te vinden. Zo ontdekten we dat het in Oslo stikt van de Charmanders en rol je in Katwijk over de Voltorbs heen. Vooral bij Kijkduin kun je je hart ophalen aan allerlei bijzondere Pokémon, zoals Blastoises, Mankeys en Rhyhorns. Een andere omgeving kan wonderen doen. Kijk bijvoorbeeld eens op een industrieterrein, in het bos of in een recreatiegebied.

https://www.iculture.nl/tips/pokemon-zoeken-gebieden/

#9 Ga naar evenementen

Er worden nog altijd Pokémon Go-evenementen georganiseerd en die maken het spelen nog weer wat leuker. Vaak gaat het er om dat je in een bepaald aantal uren zoveel mogelijk Pokémon vangt, waardoor je een doel hebt. Nog leuker: er staan vaak leuke prijzen tegenover.

#10 Ga op pad met vrienden

Je kunt samen met je vrienden op de bank gaan hangen, maar als jullie allemaal Pokémon Go spelen kun je er natuurlijk ook op uit gaan. Misschien weten zij wel waar je die ene Charmander nog kunt vinden. Het wordt er in ieder geval gezelliger van.

#11 Kies heel specifieke, eigen doelen

Heb je nog geen Jolteon, maar wil je die wel? Nog druk bezig met het sparen voor een Dragonite? Wil je zoveel mogelijk gratis Pokécoins verdienen, zodat je regelmatig iets uit de shop kunt kiezen? Of wil jij alle gyms in je buurt in handen hebben? Kies dit dan als doel! Zo houd je het leuk voor jezelf omdat er altijd nog wel iets te wensen is.

Pokemon Go gratis spelen, of geld uitgeven?

#12 Verbeter je werptechniek

Een goede manier om meer XP te verzamelen is door een Nice, Great of Excellent Throw te gooien. In plaats van je alleen maar om het compleet maken van je Pokédex te richten, kun je ook hierop oefenen en steeds beter worden. Experimenteer bijvoorbeeld eens met de L-worp. Bijkomend voordeel is dat je sneller een level omhoog gaat. Hoe die speciale worpen precies werken, leggen we je hier uit.

https://www.iculture.nl/tips/pokemon-go-xp-levels-omhoog/

#13 Help met het onderzoeken van theorieën

Op internet slingeren talloze theorieën rond over het spel. Hoe kom je bijvoorbeeld aan een Ditto? Is er ook een rode Gyarados? Ditto is inmiddels ontdekt, maar om het spel leuk te houden kun je deze theorieën uit gaan proberen en anderen direct helpen. Zo kom je nog eens achter een nieuwe feature! Veel van de theorieën kun je vinden op het Reddit-kanaal van The Silph Road.

Wil je meer weten over Pokémon Go? Lees dan onze andere artikelen:

https://www.iculture.nl/gids/pokemon-go/

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
november 2016
Onderwerp
Categorie
Apps