Photo Sphere Camera featured

Google brengt panorama-app voor iOS uit

Google's nieuwe camera-app Photo Sphere Camera laat je panoramafoto's vastleggen, die je vervolgens naar Google Maps kunt sturen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Photo Sphere CameraGoogle heeft de nieuwe camera-app Photo Sphere Camera uitgebracht in de App Store. Met de app kun je panoramafoto’s van 360 graden maken, waarbij de bewegingssensoren in je iPhone zien hoe je de iPhone precies beweegt. Een gemaakte panoramafoto kan worden geüpload naar Google Maps, zodat anderen de door jou vastgelegde omgeving kunnen bekijken. Hiermee help je in principe bij het vullen van Google Streetview.

De Camera-app van iOS heeft al een panoramafunctie, maar Photo Sphere Camera pakt het net wat anders aan. In deze app is het namelijk zaak om zoveel mogelijk van je omgeving vast te leggen. Dit doe je door de camera naar links en rechts te bewegen, maar ook door naar boven en onder te kijken. Hierdoor ontstaat een foto van een volledig gebied, waarin je alle kanten op kunt kijken. De functionaliteit doet enigszins denken aan Microsoft’s Photosynth-app.

Een panorama gemaakt met Photo Sphere Camera mag pas worden opgeslagen als iedere hoek van je omgeving is vastgelegd. Hier helpt de app bij door gele cirkels in de camerapreview te tonen. Door deze cirkel in het midden van de camera te houden, wordt er weer een deeltje van de puzzel vastgelegd.

Photo Sphere Camera lijkt vooral een handige tool voor Google: door een leuke panorama-app te bieden, vullen zijn immers Google Maps met wat extra nieuwe foto’s. Het is echter ook mogelijk om het resultaat te delen op Facebook, Twitter en – uiteraard – Google+. Je bent dus niet alleen maar bezig met het vullen van Google’s database.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2014, 0:41
Categorie Apps
Onderwerpen foto, google, panorama, streetview

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.