Microsoft brengt Photosynth voor iPhone uit: 360 graden-panorama’s maken

Microsoft heeft Photosynth uitgebracht, een iPhone-app waarmee je 360 graden panorama's kunt maken. De app zorgt ervoor dat foto's die je hebt gemaakt vanzelf worden samengevoegd tot een interactief panorama.

PhotosynthMicrosoft heeft een Photosynth-applicatie voor de iPhone uitgebracht. Photosynth is een al langer bestaande technologie van Microsoft, waarbij foto’s van meerdere gebruikers aan elkaar worden ‘geplakt’ zodat er een driedimensionaal panorama ontstaat. Via een centrale site (Photosynth.net) kun je je foto’s uploaden en kijken wat anderen hebben gemaakt. Met de interactieve capture-functie zie je je panorama tot leven komen terwijl je foto’s aan het maken bent. Je kunt foto’s in alle richtingen maken, zodat er een volledig 3D-panorama ontstaat.

En voor het verwerken van de foto’s tot een panorama is geen externe server nodig; dit gebeurt op het apparaat zelf. Je kunt inzoomen op je panorama’s, rondkijken en ze delen met anderen via Facebook of Bing Maps. Dit kan als losstaand plaatje of als interactief panorama. Photosynth werkt op de iPhone 3GS en 4, iPad 2 en vierde generatie iPod touch. De panorama’s die je gemaakt hebt zijn beschikbaar in de fotorol van je iOS-apparaat. Vooral het delen via Bing Maps is interessant: anderen kunnen jouw panorama’s op kaarten en in de zoekresultaten zien, wanneer ze op de betreffende locatie kijken.

microsoft photosynth

Dat Microsoft deze app op het iOS-platform uitbrengt heeft overigens boosheid veroorzaakt bij de eigenaren van Windows Phone-toestellen. Zij zien opnieuw dat een Microsoft-app eerst op de iPhone beschikbaar komt, voordat zij aan de beurt zijn. Windows Phone-gebruikers moeten waarschijnlijk wachten tot de nieuwe versie van Windows Phone (codenaam ‘Mango’) dit najaar beschikbaar komt. Microsoft heeft naast Photosynth op de iPhone ook Tag Reader (voor het lezen van speciale barcodes), Bing (zoekmachine), Windows Live Messenger (chatapplicatie), Wonderwall (nieuws over bekende sterren) en Microsoft OneNote (notitie-app) uitgebracht. Niet alle genoemde apps zijn verkrijgbaar in de Nederlandse App Store.

Downloaden: Photosynth

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2011, 22:31
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen microsoft, panorama

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.