USB Meter Pro Multimeter

USB Meter Pro: multimeter voor usb-kabels wil iPhone sneller opladen

De USB Meter Pro is een multimeter voor tussen je iPhone-kabel en usb-poort, die aangeeft hoe snel de iPhone wordt opgeladen.

USB Meter Pro MultimeterDe USB Meter Pro op Kickstarter is een compacte multimeter, die je tussen je iPhone-kabel en bijvoorbeeld de usb-poort van een computer kunt hangen. Het apparaatje vertelt wat voor wattage de usb-poort aan je iPhone of iPad levert, waardoor je weet hoe snel je iDevice precies oplaadt. Daar blijft het niet bij: de maker belooft een speciale boost-modus, waarmee sommige apparaten sneller worden opgeladen.

Op de USB Meter Pro staat de voltage, wattage en ampère tussen je usb-aansluiting en iDevice aangegeven. Dit zie je op een klein scherm van de multimeter zelf.

De boost-modus van het apparaatje klinkt wat bijzonder. De maker beschrijft deze functie als volgt:

Boost-modus blokkeert het doorgeven van data via usb. In plaats daarvan zal de USB Meter Pro alleen maar een bepaalde voltage naar het apparaat sturen om zo een mogelijk trage oplaadsnelheid tegen te gaan.

In een tabel staat vervolgens aangegeven dat bijvoorbeeld een iPad mini ongeveer 85 procent sneller oplaadt met het gebruik van de boost-modus. Dat is echter het enige iOS-apparaat waar duidelijke informatie van beschikbaar is: hoewel de iPhone 4, iPhone 5 en iPhone 5c ook in de tabel staan, is deze data onvolledig. De maker neemt gelijk ook een slag om de arm:

De boost-modus is niet ontworpen om met ALLE mobiele apparaten en usb-poorten te werken. Er zijn simpelweg teveel apparaten om dat te kunnen garanderen, laat staan om de functie goed te testen. Van alle apparaten die ik heb getest, werkte de boost-modus enkel niet met een Galaxy Tab 3.

Er is een aardige kans dat de Boost-modus alleen op oudere iPhones en iPads met een 30-pins-connector werkt. In Lightning-kabels zit namelijk een chip, die er al voor zorgt dat er dynamisch wordt gewisseld tussen opladen en data uitwisselen. Een Lightning-kabel ziet of een iDevice is aangesloten op een computer of simpele adapter, waarna automatisch wordt bepaald hoe snel het apparaat opgeladen kan worden. Is hij met enkel een adapter verbonden? Dan wordt de volledige kabel voor stroom verbruikt en worden verdere usb-mogelijkheden niet benut.

Hoe dan ook: de USB Meter Pro lijkt een handig accessoire als je graag wil zien snel je iPhone precies wordt opgeladen. Het accessoire is op Kickstarter te bestellen voor 25 Australische dollars (23 euro), plus 8 dollar (6 euro) verzendkosten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 augustus 2014, 18:29
Categorie Accessoires
Onderwerpen kabel, kickstarter, lightning, usb

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.