mailbox for mac

Mailbox voor OS X gestart met publieke beta

Mailbox voor OS X is beschikbaar als publieke beta. Je kunt inschrijven voor deze e-mailapp en ontvangt een muntje zodra je aan de beurt bent.

mailbox betacoinDe eerste publieke betaversie van Mailbox voor de Mac is vanaf nu beschikbaar. Maar om deel te nemen aan de betatest, zul je wel moeten beschikken over een speciaal muntje. De makers van Mailbox hebben ook nu weer een slimme publiciteitsstunt bedacht om het nét even anders aan te pakken: bij de iOS-app van deze e-mailapp was er een veelbesproken wachtrij, terwijl je nu een speciaal muntje moet bemachtigen. Gebruikers van Mailbox voor iOS kunnen zich inschrijven voor de OS X beta door een betacoin aan te vragen (zie foto). Na verloop van tijd krijg je het muntje toegestuurd, die je toegang geeft tot de app. Je kunt ook extra muntjes verdienen die je vervolgens met vrienden deelt.

Mailbox had al een niet-publieke beta, die vandaag een update heeft gekregen. Als nieuwe functies zijn toegevoegd: een slaapfunctie, ondersteuning voor veegbewegingen, kladversies van e-mailberichten, hot keys en zelflerend gedrag met Auto Swipe.

mailbox mac acties

Auto Swipe houdt in dat je gedrag tijdens het e-mailen in de gaten wordt gehouden. Gooi je steeds e-mail van een bepaalde afzender weg, dan herkent Mailbox dat en zal de mailtjes voortaan zelf gaan weggooien. Gelukkig waarschuwt Auto Swipe wel dat er bepaalde acties uitgevoerd zullen worden. Auto Swipe kan ook handig zijn als je ongewild in een bepaalde e-mailconversatie verzeild bent geraakt. Als jij nieuwe berichten steeds archiveert, weet Mailbox dat je er niet meer naar wilt kijken. Dat swipen doe je uiteraard niet op het beeldscherm van de Mac, maar op de trackpad.

mailbox for mac

Mailbox werd vooral bekend omdat het een takenlijst maakt van je inbox. Je kunt binnenkomende berichten uitstellen naar een later moment met de snooze-functie. Op de desktop zit die snooze-functie er uiteraard ook in, waarbij het nu werkt tussen meerdere apparaten. Is een e-mail te lang om op de iPhone te beantwoorden? Dan stel je gewoon uit tot het moment dat je weer achter de Mac zit.

mailbox swipe acties 2

The Verge maakte alvast een enorm lange review van Mailbox voor Mac, waarin ze constateren dat er nog veel werk te doen valt. Er zitten nog veel bugs in de app en er zullen ook meer e-maildiensten moeten worden toegevoegd, zoals Exchange en Yahoo. Maar het bevat wel een aantal vernieuwende functies en de synchronisatie tussen apparaten werkt al erg soepel. Eén van de functies waardoor je in Mailbox voor OS X sneller kunt werken, zijn de hot keys. Die zijn te bereiken door de Optie-knop op het toetsenbord ingedrukt te houden, waarna je razendsnel door de berichten kunt bladeren. Natuurlijk heeft Mailbox ook ondersteuning gekregen voor Dropbox, tegenwoordig eigenaar van de dienst.

Meer info: Mailbox

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 augustus 2014, 18:46
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerpen e-mail, mac os x, mailbox

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.