Philips Hue Beta

Philips Hue brengt vandaag beveiligingsupdate uit

Philips Hue krijgt binnenkort een update, waarbij de beveiliging wordt verbeterd en de oude app een grijs icoontje krijgt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Philips brengt vandaag een firmware-update voor de Hue uit, waarin de beveiliging van het systeem is verbeterd. Ook komen er nieuwe functies aan.

Philips Hue Beta

Update 26 april: de uitrol is iets vertraagd, maar vanaf vandaag gaat Philips het opnieuw proberen.

Beter beveiligd Hue-systeem

Philips informeerde ons over de komende firmware-update. Ze zeggen dat in het tijdperk van de Internet of Things, beveiliging veel belangrijker is geworden. Daarom gaan ze dit opvoeren voor apps van derden. Externe apps krijgen voortaan een unieke code via de Philips Hue-bridge, als je voor de eerste keer verbinding maakt. Hier is al sinds september 2015 aan gewerkt. De meeste apps van derden zullen rond 18 april zijn geüpdatet, zodat ze rekening houden met de nieuwe maatregelen.

Apps die nog niet een update hebben gekregen blijven werken, maar zodra je de bridge terugzet naar fabrieksinstellingen, zullen ze stoppen. Philips heeft een lijst gemaakt van third party-apps die al zijn aangepast. Staat jouw favoriete app echter in deze lijst, dan is hij nog niet aangepast.

Oude Philips Hue-app krijgt grijs icoontje

Philips bereidt zich ook voor op de nieuwe Philips Hue-app, die dit voorjaar beschikbaar moet komen. Om zich hierop voor te bereiden zal de oude Hue-app binnenkort een update krijgen, waarbij het icoontje wordt vervangen door een grijs exemplaar. Het bijschrift ‘Philips Hue generation 1’ moet het voor iedereen duidelijk maken dat het hier om de eerste generatie Hue gaat. Dit geeft Philips de mogelijkheid om twee apps naast elkaar in de App Store te houden. Heb je nog een oude bridge zonder Siri-ondersteuning, dan kun je deze oude app blijven gebruiken. Mensen met de nieuwste spullen moeten op termijn overstappen naar de nieuwe app, zodra deze beschikbaar komt.

De nieuwe app wordt al een aantal weken getest door een select groepje gebruikers.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 26 april: Philips heeft de uitrol van de nieuwe app verder uitgerold.
  • 2016 - 18 april: Omdat de update op 18 april uitkomt, brengen we het artikel opnieuw onder de aandacht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 april 2016, 14:12
Categorie Accessoires
Onderwerp philips hue

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.