LinkedIn Students voor de iPhone helpt studenten bij het zoeken naar een baan.

LinkedIn Students helpt studenten op weg met de eerste stappen in hun carrière

LinkedIn Students is een nieuwe app die zich richt op studenten die al op zoek zijn naar een baan. De app geeft suggesties die passen bij jouw opleiding en brengt je in contact met afgestudeerden.

LinkedIn Students voor de iPhone.
LinkedIn wil het studenten makkelijker maken om een geschikte baan te vinden en daarom komt het sociale netwerk binnenkort met een app die speciaal gericht is op studenten. LinkedIn Students geeft banensuggesties gebaseerd op je opleiding, zodat je als student gerichter op zoek kan gaan naar de juiste baan.

Een baan vinden met LinkedIn Students

Studenten die gebruik gaan maken van de nieuwe app, kunnen direct inloggen met hun bestaande LinkedIn-account of de nodige gegevens invullen, zoals naam, opleiding en het (geplande) jaar van afstuderen. Zodra je al deze informatie opgegeven hebt, geeft LinkedIn Students direct een overzicht van mogelijke banen. Deze vacatures verschijnen niet zomaar in een simpele lijst, maar worden op een Tinder-achtige manier weergegeven. Gebruikers kunnen zo op die manier door banen heen vegen.

LinkedIn Students screenshots voor de iPhone.

Mocht je een interessante baan gevonden hebben, dan kun je in de app verder tikken om te zien waar die baan allemaal aangeboden wordt en wat de vereisten zijn. De app laat ook direct gerelateerd werk zien, zodat je nog verder op zoek kan gaan als je niks gevonden hebt wat direct bij je past. LinkedIn Students laat ook bedrijven zien die mogelijk passen bij jouw opleiding, terwijl er ook een overzicht is van alumni met een soortgelijke opleiding. Tot slot kun je straks bij LinkedIn Students terecht om boeiende artikelen te lezen die te maken hebben met jouw opleiding en gekozen richting, zodat je je verder in de stof kunt verdiepen.

Binnenkort internationaal beschikbaar
LinkedIn Students moet vandaag beschikbaar komen in Amerika, maar zal later dit jaar ook internationaal beschikbaar komen. Tot die tijd kun je met deze 20 apps een baan zoeken. De app is vooral een aanvulling op de bestaande LinkedIn-app en is handig voor studenten die nog geen hele cv hebben om op LinkedIn te zetten. Qua uiterlijk heeft de app heel veel weg van de normale LinkedIn-app. Deze werd eind vorig jaar eindelijk voorzien van een nieuw uiterlijk.

Via: Venturebeat

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2016, 10:27
Categorie Apps
Onderwerpen linkedin, studenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.