Personal-Apple-Watch

Personal: versier je Apple Watch-wijzerplaat met emoji en tekst

Met Personal kun je de wijzerplaat van je Apple Watch versieren door de complicaties te vervangen door emoji of een tekstberichtje. In de iPhone-app stel je de plaatjes in.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Personal-Apple-Watch

Je Apple Watch persoonlijker maken hoeft niet bij het horlogebandje en de Watchface te blijven. Nu apps met watchOS 2 toegang hebben tot de complicaties van Apple’s smartwatch, is er een leuke mogelijkheid bijgekomen om je wijzerplaat te versieren met tekst en emoji.

Complicaties op de wijzerplaat van je Apple Watch kun je voor tal van handige dingen gebruiken. Zet de Activiteitenringen in de rechter bovenhoek van je Watch, en zie op de onderkant welke afspraken je nog hebt staan voor de rest van de dag. Verkies je emoji boven functionaliteit, dan mogen deze complicaties plaats maken voor Personal.

Wijzerplaat met gele sterretjes
Met Personal kun je de onderdelen die Watchfaces gereserveerd hebben voor Complicaties zelf invullen met een emoji of tekstbericht naar keuze. Versier hierdoor een wijzerplaat met gele sterretjes, of gebruik Personal om snel een memo in te vullen die je vervolgens op je Apple Watch kunt raadplegen. Handig om een telefoonnummer in te vullen of de plaats waar je auto geparkeerd staat.

Personal Personal

Toegang tot complicaties
Zorg er wel even voor dat je Personal toegang geeft tot de complicaties op je Apple Watch. In onderstaande tip leggen we stap voor stap aan je uit hoe je dit doet.

Als voorbeeld geeft Personal de Kleur-wijzerplaat, waarbij de grote complicaties worden gevuld met blauwe hartjes als je de Middernachtblauwe kleur gebruikt, of roze bloemetjes bij de bijbehorende Watch-kleur. Je Apple Watch wordt er bepaald niet functioneler van, maar je kan er wel voor zorgen dat vier spookjes met een tong uit hun mond je begroeten als je kijkt hoe laat het is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 oktober 2015, 10:10
Categorie Apps
Onderwerpen apple watch, complicaties, emoji

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.