Apple Pencil 2018

Patent laat zien hoe Apple Pencil zich aanpast naar jouw hand

Ligt de Apple Pencil niet lekker in je hand? Daar zou in de toekomst verandering in kunnen komen. Apple heeft een patent ingediend dat beschrijft hoe de vorm van de Apple Pencil zich aanpast aan jouw hand.

Apple Pencil past zich naar jouw hand aan

Met de Apple Pencil bracht Apple samen met de eerste iPad Pro een geavanceerde stylus op de markt. Je kunt er tot in detail mee tekenen en schrijven en het pennetje weet hoe je hem op je scherm houdt. Inmiddels is dit accessoire ook geschikt voor veel andere iPads en is er al een tweede generatie. Een nadeel voor sommige gebruikers is echter de vorm. Net als normale potloden en penselen heeft de Apple Pencil altijd dezelfde vorm en dat vindt niet iedereen prettig.


Om dit probleem voor een deel te verhelpen kun je kiezen voor een soort rubberen hoesje met grip. Dit houdt lekkerder vast, maar je moet het ontwerp van je Pencil wel opofferen. Op de tweede generatie mis je dan ook nog vaak de tikfuncties van de Apple Pencil.

Het nieuwe patent van Apple beschrijft hoe de Apple Pencil met gebruik van een soort ‘ingebouwd’ hoesje de vorm kan aanpassen. In het patent staat dat dit geen apart accessoire is, maar ingebouwd in de stylus. Hoe het precies zal werken weten we niet, maar het patent laat een soort gemotoriseerd systeem zien. Het wordt dus geen kneedgum-achtig materiaal. Door een motortje te gebruiken zou Apple eventueel ook haptische feedback kunnen geven aan de gebruiker.

Met het gemotoriseerde systeem kan de onderste rand onder de bovenste schuiven, zo lijkt het. Dit doet ons een beetje denken aan vliegtuigvleugels.

Apple Pencil patent aanpassen op hand

In een andere schets in het patent lijkt het erop dat de Apple Pencil een andere vorm gaat krijgen. De eerste generatie is cirkelvormig, en in de tweede generatie is een gedeelte al plat voor de tikfuncties. Een andere schets in dit patent beschrijft een andere manier waarop de Pencil zich aanpast op jouw hand. Dit werkt onder andere met electromagneten en geavanceerde vloeistoffen. Deze zouden ervoor zorgen dat de Pencil (of een tipje) van binnenuit kan uitbreiden of verkleinen.

Je kunt de volledige patentaanvraag bekijken op een website van de Amerikaanse patentenbank.

Bekijk ook

Apple Pencil 2: functies, geschikte iPads en meer

De Apple Pencil 2 is de tweede generatie tekenpen van Apple. Met deze stylus kun je tekenen op het scherm van recente iPad Pro's en iPad Air. Wat is er nieuw, welke functies biedt de Apple Pencil 2 en wat zijn de grootste verbeteringen?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.