parrot-carplay-systeem

Parrot gaat CarPlay-systeem niet aan consumenten leveren

Parrot gaat het eerder aangekondigde RNB6 CarPlay-systeem niet aan consumenten leveren. Ze hebben gekozen voor directe samenwerking met automakers.

Naast Pioneer en Alpine zijn er niet zo gek veel fabrikanten die al losse CarPlay-systemen aan consumenten kunnen leveren. Parrot was één van de fabrikanten die een inbouwsysteem op de planning had, maar ze hebben hun plannen omgegooid. Ze gaan alleen nog systemen leveren aan autofabrikanten.


parrot-carplay-systeem

Lees ook: Parrot introduceert RNB6 CarPlay inbouwsysteem

Tijdens de consumentenelektronicabeurs CES in januari van dit jaar, liet Parrot nog het RNB6-systeem zien. Het werkt zowel met Apple’s CarPlay als met Google’s Android Auto. Dit systeem met de naam RNB6 zou in de loop van het jaar op de markt komen, als een zogenaamde after market-oplossing. Dat houdt in, dat je geen nieuwe auto hoeft aan te schaffen, maar het systeem gewoon in een bestaande auto inbouwt, zoals je met een autoradio gewend bent. Helaas heeft Parrot nu die plannen laten varen.

Parrot gaat het systeem direct aan autofabrikanten leveren. Je zult het dus via de autodealer moeten regelen, als je een dergelijk systeem van Parrot wilt. Zelf bij een elektronicazaak kopen en eraan sleutelen is er dus niet bij. De Franse fabrikant schrijft:
Dit infotainmentsysteem is geselecteerd door meerdere autofabrikanten, die het vanaf volgend jaar gaan inbouwen in hun nieuwe modellen. Vanaf vandaag zijn er geen plannen om de RNB6 via aftermarket-kanalen te verkopen, aangezien de technologie van de RNB6 diepe integratie met autoseries en -fabrikanten vereist.

De volgende vraag is nu, welke autofabrikanten ermee aan de slag gaan. Parrot laat in persberichten alleen weten dat ze bijvoorbeeld met een ‘premium German car maker‘ samenwerken, maar noemt bij voorkeur geen namen. Verder zijn we benieuwd of Parrot op langere termijn nog een simpel systeem voor consumenten gaat uitbrengen.

parrot-rnb6

Meer weten over CarPlay? Ons dossier CarPlay vertelt je er alles over.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.