safari-op-mac

Safari is de energiezuinigste browser op je Mac

Welke Mac-browser is het meest energiezuinig? Een vergelijkende test maakt duidelijk dat je met Safari ruim een uur langer kunt internetten.

Een uur langere batterijduur op je MacBook, wie wil dat nou niet? Wie slim is gebruikt daarom de Safari-browser. Die is namelijk veel energiezuiniger dan Chrome en Firefox. Gebruik je nu nog Chrome en stap je over naar Safari, dan zul je duidelijk het verschil merken. Het blijkt allemaal uit een benchmark-test van BatteryBox waarin de drie bekendste browsers tegenover elkaar werden gezet: Safari, Chrome en Firefox. Apple’s eigen browser gaat met de beste rapportcijfers naar huis.


batterijverbruik-browsers-mac

Batterijgebruik Chrome, Safari en Firefox

BatteryBox maakt externe accu’s voor MacBooks en heeft daarom verstand van batterijduur en energieverbruik. Voor de test pakten ze een 13-inch MacBook Pro Retina met en een schone OS X-installatie. Daarna gingen ze aan het testen: ze simuleerden normaal gebruik door te internetten, video’s te kijken, te e-mailen en dergelijke. Ze bezochten bekende en populaire websites zoals YouTube, Google, Bing, DuckDuckGo, Facebook, Yahoo Mail, Gmail, Hotmail, Soundcloud, Imgur, Reddit, CNN, Tumblr, Instagram, Twitter en dergelijke.

Safari is het zuinigst

Een MacBook met Safari blijkt de langste adem te hebben. Daarmee konden de testers 6 uur en 21 minuten doorwerken. Firefox deed het minder goed met 5 uur en 29 minuten. Chrome is de verliezer: al na 5 uur en 8 minuten was de batterij van de MacBook leeg.

Kortom: met Safari kun je ruim een uur langer internetten. Google belooft beterschap en is ondertussen al druk aan het sleutelen om de Chrome-browser energiezuiniger te maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.