Opinie: Veelzijdigheid van de Apple Watch is de beste functie

Wat is de beste functie van de Apple Watch? Als je het mij vraagt is dat de veelzijdigheid, doordat je het uiterlijk met bandjes en wijzerplaten zo kunt aanpassen dat hij past bij je eigen stijl.

Toen de Apple Watch net verscheen, was voor veel mensen de vraag wat er nou zo handig aan was. Ook in de maanden daarna was vaak de kritiek dat de Apple Watch een zogenaamde killer app mist en dat het bestaansrecht daardoor minimaal was. De Apple Watch heeft echter helemaal niet zo’n killer app nodig, want de veelzijdigheid van de Apple Watch met horlogebandjes en wijzerplaten is juist wat de smartwatch tot een succes maakt.

Veelzijdigheid van de Apple Watch

Ik ben inmiddels bijna twee en een half jaar trotse bezitter én gebruiker van de allereerste Apple Watch. Ik kocht hem niet omdat ik per se meer wilde bewegen of omdat ik altijd wil weten wat mijn hartslag is, maar meer omdat ik op zoek was naar een nieuw horloge waarmee ik bijvoorbeeld meldingen van m’n telefoon kon bekijken. Hoewel het ontvangen van al mijn meldingen nog steeds heel erg handig is, is dat allang niet meer mijn meest favoriete functie van de Apple Watch. Het is de veelzijdigheid en de mogelijkheid om het horloge naar eigen smaak en stijl aan te passen wat mij zo aanspreekt.

Bandjes wisselen in een handomdraai
In die twee en een half jaar heb ik al een aardige collectie aan horlogebandjes opgebouwd. Met drie sportbandjes, twee nylon bandjes, een leren bandje met klassieke gesp en een onofficiële schakelarmband heb ik voor elke gelegenheid een passend bandje. Is het een bloedhete zomerdag, dan draag ik liever een nylon bandje. Op een doodnormale zaterdag of een luie zondag kies ik vaker voor een sportbandje, hoewel er van sporten niet veel terecht komt. Voor de nette en officiële gelegenheden kies ik eerder voor de minder opvallende schakelarmband.

Bij elk bandje past ook nog eens een bijbehorende wijzerplaat. Hoewel ik nagenoeg altijd voor de modulaire wijzerplaat ga – daar past simpelweg de meeste informatie op – heb ik voor speciale gelegenheden ook een hele simpele wijzerplaat met alleen de grote, kleine en secondewijzer. Geen afleidende complicaties of overbodige informatie, maar alleen de informatie die ik op dat moment nodig heb: het aflezen van de tijd. Voor sporters zijn er nog allerlei andere wijzerplaten, zoals met de activiteitsringen.

Bekijk ook

Apple Watch horlogebandjes: prijzen, modellen en kleuren

Welke Apple Watch-horlogebandjes zijn er zoal? Welke materialen en modellen zijn er? Lees alles over de Apple Watch horlogebandjes: prijzen, modellen en kleuren. Een handig overzicht als je niet weet welke je moet kiezen!

Deze twee eigenschappen van de Apple Watch zijn voor mij alleen al een reden om niet meer zonder te kunnen. Ik ken geen mechanische horloges die je zo eenvoudig naar eigen smaak kunt aanpassen als de Apple Watch. Voor het wisselen van een bandje hoef je alleen maar twee knopjes in te drukken en in nog geen minuut is je Apple Watch weer klaar om gebruikt te worden. Bij een mechanisch horloge ben je vaak al een bezoekje bij de juwelier kwijt om even van bandje te veranderen. Een nieuwe wijzerplaat instellen is al helemaal onmogelijk.

Apple Watch-bandjes van verschillende soorten.

Apple lijkt dit qua bandjes inmiddels ook zelf in te zien. Sinds kort zijn ze begonnen met tijdelijke collecties die wisselen met de seizoenen. In het voorjaar en de zomer zijn er vrolijke kleuren te koop, terwijl in de herfst en de winter de collectie vooral bestaat uit wat donkerdere varianten. Het aantal type bandjes bij Apple is inmiddels ook dik in orde en met de toevoeging van het geweven sportbandje is er zelfs voor sporters een extra optie bij gekomen.

Dat betekent echter niet dat ik al helemaal tevreden ben. Apple laat ontwikkelaars bijvoorbeeld nog steeds geen eigen wijzerplaten maken. Hoewel de verzameling met elke watchOS-update groter wordt, ben ik vooral benieuwd waar ontwikkelaars allemaal toe in staat zijn als Apple de deuren open zet voor het maken van eigen wijzerplaten. De vraag is of dit uiteindelijk ooit gaat gebeuren, maar als Apple zover gaat dan wordt de Apple Watch helemaal Apple’s meest persoonlijke apparaat.

Bekijk ook

Apple Watch-wijzerplaat aanpassen en wisselen: zo werkt het in watchOS 10

Bij de Apple Watch heb je de keuze uit allerlei wijzerplaten. Maar hoe stel je een nieuwe wijzerplaat in? Dat lees je hier! We vertellen over Apple Watch wijzerplaten wisselen, extra widgets toevoegen en aanpassen. Zorg dat de wijzerplaat helemaal naar jouw persoonlijke smaak is!
Bekijk ook

Nieuwe Apple Watch kopen? Dit zijn de prijzen

Wil je de Apple Watch Series 9 kopen , de betaalbare Apple Watch SE of sportieve Apple Watch Ultra 2? Dan vind je in dit artikel alle informatie over de Apple Watch prijzen en verkrijgbaarheid.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.