T-Mobile geeft inzicht in verzamelde data smartphonegebruik

In een tweet heeft het T-Mobile Webcare Team een filmpje naar buiten gebracht waarin ze datagebruik van de klanten bekendmaken. Zij richten zier hier voornamelijk op Koninginnedag, op die dag werd zo'n 15.000GB aan data gebruikt.

T-Mobile filmpjeGisteren kon je in een artikel lezen welke gegevens Vodafone verzamelt door middel van DPI. Het Twitter-webcareteam van T-Mobile verstuurde vandaag een interessante tweet. In de tweet stond namelijk een link naar een filmpje waarin zij ons inzicht gaven in het datagebruik van T-Mobile klanten. Het is niet geheel duidelijk hoe T-Mobile aan deze gegevens komt, maar dat maakt de cijfers niet minder interessant. Eén zo’n gegeven is het datagebruik van alle smartphones op het netwerk van T-Mobile: 30.000 GB per dag, oftewel zo’n 3 miljoen mp3-tjes.


In het filmpje maakt T-Mobile duidelijk dat zij net als de andere providers de komende jaren een flinke groei hierin verwachten. Daarnaast geven ze in het filmpje ook inzicht in ons bel-, sms- en appgedrag op Koninginnedag. Op het T-Mobile netwerk werd op die dag zo’n 15.000 GB aan data gebruikt voor apps zoals Hyves, Facebook en Twitter. Zo blijkt dat we op Koninginnedag:

  • 149.596 MB aan data voor Twitter gebruikten;
  • 23 miljoen SMS’jes verstuurden en 16 miljoen telefoontjes pleegden;
  • 150.034MB data gebruikten om onze vrienden op Hyves op de hoogte te houden;
  • een verbazingwekkende 3.504.665 MB aan YouTube-filmpjes uploadden en bekeken;
  • en op Facebook voor 438.083 MB aan status-updates en filmpjes gebruikten.

In tegenstelling tot telecombedrijven KPN en Vodafone heeft T-Mobile zich (nog) niet uitgesproken over netneutraliteit, en in het filmpje lijkt de laatstgenoemde zelfs trots te zijn op het grote verbruik.

Het filmpje vind je hieronder:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Reacties: 28 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.