iculture-populaire-apps
Populaire Apps De meest gedownloade apps van de afgelopen week

Ontwikkelaars klagen: Apple laat ons te langzaam bugs fixen

Ontwikkelaars klagen dat het doorvoeren van wijzigingen in applicaties in de App Store teveel tijd in beslag neemt. Daardoor gaan gebruikers klagen, terwijl de ontwikkelaar al lang een bugfix bij Apple heeft ingeleverd.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iTunes App StoreOntwikkelaars zijn niet blij over de strakke regie die Apple uitoefent over de softwaredistributie via de App Store. Craig Hockenberry, de ontwikkelaar van Twitterrific, schrijft in een blogposting dat hij hoort dat er problemen zijn met zijn applicatie, maar dat het moeilijk te achterhalen is welke problemen dat zijn. De crash reports die Apple beschikbaar stelt bevatten niet genoeg informatie. Bovendien vindt Craig het lastig om bugfixes te testen. Als het om normale software zou gaan, dan zou hij patches en builds aan betatesters beschikbaar kunnen stellen.


Bij de iPhone is het alleen mogelijk om problemen te fixen en de oplossing meteen naar iedereen te sturen, via de App Store. Of het probleem daarmee is opgelost, wordt pas later duidelijk als de feedback en de crash reports van gebruikers binnenkomen. Craig spreekt zelfs over Russische roulette. Een andere ontwikkelaar klaagt dat Apple teveel tijd nodig heeft om applicatie-updates in de App Store beschikbaar te stellen. Zelfs kleine wijzigingen duren veel te lang en bij grote fouten die snel hersteld moeten worden lopen gebruiker gevaar en raken ontwikkelaars gefrustreerd.

iPhone grafiekToch lopen iPhone-ontwikkelaars niet massaal weg: O’Reilly heeft een grafiek gepubliceerd waarin de interesse in mobiele platformen en mailinglijsten in kaart wordt gebracht. Daarbij gaan iPhone en Symbian aan kop, met daaronder Windows Mobile. Android lijkt een serieus probleem te hebben: de grafiek die de interesse van ontwikkelaars aangeeft gaat nogal omlaag.

Via: Silicon Alley Insider

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.