iculture-populaire-apps
Populaire Apps

Ontwikkelaars klagen: Apple laat ons te langzaam bugs fixen

Ontwikkelaars klagen dat het doorvoeren van wijzigingen in applicaties in de App Store teveel tijd in beslag neemt. Daardoor gaan gebruikers klagen, terwijl de ontwikkelaar al lang een bugfix bij Apple heeft ingeleverd.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iTunes App StoreOntwikkelaars zijn niet blij over de strakke regie die Apple uitoefent over de softwaredistributie via de App Store. Craig Hockenberry, de ontwikkelaar van Twitterrific, schrijft in een blogposting dat hij hoort dat er problemen zijn met zijn applicatie, maar dat het moeilijk te achterhalen is welke problemen dat zijn. De crash reports die Apple beschikbaar stelt bevatten niet genoeg informatie. Bovendien vindt Craig het lastig om bugfixes te testen. Als het om normale software zou gaan, dan zou hij patches en builds aan betatesters beschikbaar kunnen stellen.

Bij de iPhone is het alleen mogelijk om problemen te fixen en de oplossing meteen naar iedereen te sturen, via de App Store. Of het probleem daarmee is opgelost, wordt pas later duidelijk als de feedback en de crash reports van gebruikers binnenkomen. Craig spreekt zelfs over Russische roulette. Een andere ontwikkelaar klaagt dat Apple teveel tijd nodig heeft om applicatie-updates in de App Store beschikbaar te stellen. Zelfs kleine wijzigingen duren veel te lang en bij grote fouten die snel hersteld moeten worden lopen gebruiker gevaar en raken ontwikkelaars gefrustreerd.

iPhone grafiekToch lopen iPhone-ontwikkelaars niet massaal weg: O’Reilly heeft een grafiek gepubliceerd waarin de interesse in mobiele platformen en mailinglijsten in kaart wordt gebracht. Daarbij gaan iPhone en Symbian aan kop, met daaronder Windows Mobile. Android lijkt een serieus probleem te hebben: de grafiek die de interesse van ontwikkelaars aangeeft gaat nogal omlaag.

Via: Silicon Alley Insider

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2008, 9:20
Categorie Apps
Onderwerpen app store, fouten, ontwikkelaars, populaire apps, vertraging

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.