iPhone Dev Team geeft toelichting op status

Het iPhone Dev Team heeft op hun blog uitleg gegeven over de stand van zaken. Ze leggen uit dat ze niet bezig zijn met mooie graphics maar met uitgebreid testen, zodat Pwnage straks zonder risico's gebruikt kan worden.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Het iPhone Dev Team heeft vanmorgen een update gegeven over een aantal lopende zaken rond de iPhone 3G unlock. In het artikel leggen ze uit dat de iPhone 3G nog maar krap vijf dagen geleden werd gelanceerd en dat er sindsdien hard is gewerkt om de hardware bij de juiste personen te krijgen en om de tools die de basis vormen voor de jailbreak en het Pwnage-systeem te testen op echte iPhones. Ze begrijpen het ongeduld van de gebruikers maar zeggen ook: als we een bedrijf waren geweest met overbetaalde managers zouden we nu nog bezig zijn met organiseren van de kickoff-meeting.

Dat het allemaal wat langer duurt dan de meeste gebruikers zouden willen, komt omdat het team koste wat kost wil voorkomen dat iPhone-gebruikers met een brick worden opgescheept. Alle hacks en exploits die op basis van de pre-release firmware waren ontwikkeld, lagen op 11 juli klaar om aan de slag te gaan. Het is de bedoeling dat iedereen het Pwnage-tool straks zonder risico kan gebruiken. De vertraging wordt dus niet veroorzaakt omdat er nog een mooie interface of een nog cooler kleurenschema moet worden bedacht. Het team heeft een graphic artist achter de hand die zich met het uiterlijk van de software zal bezighouden, zodat ze zich zelf volledig op het testen kunnen richten.

Vijf dagen is een korte tijd. Wij hebben alleen maar bewondering voor het iPhone Dev Team, dat geheel uit vrijwilligers bestaat die gezamelijk inmiddels al honderden werkuren in het project hebben gestoken. We zullen gewoon nog even geduld moeten hebben. Of en wanneer Geohot zijn ‘dreigement’ waarmaakt om eerder een tool te releasen valt nog te bezien. Voorlopig lijkt bij alle partijen, inclusief Zibri en Geohot, de rust weer even weergekeerd.

Meer info: iPhone Dev Team
Bedankt iedereen voor het doorsturen!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 1:02
Categorie Jailbreak
Onderwerpen pwnage tool, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.