Onofficiële lijst van afwijzingscriteria voor App Store

Ontwikkelaar 10base-t heeft een lijst gemaakt van afwijzingscriteria die Apple hanteert en die niet zo duidelijk in de richtlijnen zijn terug te vinden. Zo moeten de iconen van de Lite- en Pro-versie van een applicatie verschillend zijn en mag je geen continue vibratie gebruiken.

10base-t interactive, makers van de bekende iPhone-applicaties DropCopy en CrossWalk, zijn bezig een lijst samen te stellen van valkuilen waar je als iPhone-ontwikkelaar tegenaan kunt lopen. Naast de officiële richtlijnen hanteert Apple namelijk ook nog een aantal andere, zoals onlangs blijkt uit de ervaringen met een podcast- en een Gmail-applicatie. Maar het gaat 10base-t niet alleen om de grote afwijzingen die de media halen: Apple wijst ook vaak applicaties af omdat er bepaalde, kleine aspecten niet helemaal goed zijn.


Zo staat er op de lijst van 10base-t dat je geen applicaties mag maken die continu gebruikmaken van de trilfunctie. Korte trillingen met tussenpozen zijn wel toegestaan, maar een iVibrator behoort niet tot de mogelijkheden. Het linken naar private frameworks is ook niet toegestaan. En het bewerken van tableview-cellen is een aandachtspuntje omdat Apple het als slecht design kan ervaren en je moet zorgen dat je 57 pixel-icoon exact gelijk is aan de 512 pixel-versie. Voor de Lite- en Pro-versie moet je eveneens verschillende iconen maken.

De lijst is te bekijken bij 10base-t en iedereen kan eraan bijdragen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 september 2008 om 11:00
Onderwerp
Categorie
Apps

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.