Google Maps op de iPhone krijgt betere locatiebepaling

Google heeft de locatiefunctie aangepast voor Google Maps. De locatiebepaling is nu veel nauwkeuriger: vooral in stedelijke gebieden is de getoonde cirkel zo'n vijfmaal kleiner. In landelijke gebieden is de cirkel juist groter maar toch nauwkeuriger, meent Google.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

New York locationDe Google Maps-applicatie op de iPhone maakt sinds firmware 1.1.3 gebruik van de functie My Location waarmee je je positie op de kaart kunt zien. Sinds de iPhone 3G is die positie nog nauwkeuriger hoewel het nog steeds kan voorkomen dat er een tamelijk grote cirkel op de kaart verschijnt. Op de Google-blog is te lezen dat de locatiebepaling nog nauwkeuriger is geworden. Google heeft de berekeningsmethode aangepast.

Google My LocationOp de screenshots is de situatie voor en na de aanpassing te zien. In de oude situatie bleef de blauwe cirkel meestal van dezelfde grootte, ongeacht of je in downtown Manhattan stond of in het landelijke Iowa. De cirkel is in Manhattan nu kleiner geworden, terwijl de cirkel in Iowa groter is, maar volgens de Google-kaartenmakers tóch beter je werkelijke locatie aangeeft.

Een update is niet nodig: tappen op de Google-locatieknop zorgt ervoor dat je locatie automatisch nauwkeuriger wordt berekend.
De screenshots beloven een opmerkelijke verbetering voor stadsbewoners, dus we zijn benieuwd wat jullie ervaringen zijn. Is de cirkel inderdaad vijfmaal kleiner (of groter)?

Vorige week werd overigens ook bekend dat Google een nieuwe versie van Google Maps Mobile heeft uitgebracht, met ondersteuning voor Street View. Maar helaas is die nog niet voor de iPhone beschikbaar; alleen de Blackberry en Java-telefoons profiteren ervan.

Via: Google Blog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 september 2008, 14:04
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.