apps-alfabetisch-zetten

App Store boekt record met 7,8 miljoen downloads per dag

De App Store haalde in oktober 2014 een downloadrecord. Er werden maar liefst 7,8 miljoen apps per dag gedownload.

apps-alfabetisch-zettenDe App Store heeft in oktober 2014 een downloadrecord gevestigd. Dagelijks werden er 7,8 miljoen apps gedownload. In september lag dat aantal nog op 5,5 miljoen dagelijkse downloads, berekende Fiksu. Het betekent een groei van 42% ten opzichte van september en een groei van 39 procent in vergelijking met vorig jaar.


Waarom het aantal appdownloads opeens zo toenam, daar is eigenlijk maar één verklaring voor: de iPhone 6 en iPhone 6 Plus kwamen op de markt, gevolgd door de iPad Air 2 en iPad mini 3. En er verschenen veel apps die waren aangepast voor iOS 8 en het grotere scherm in de nieuwste iPhones, waardoor mensen extra gemotiveerd waren om updates te downloaden. Nog een andere verklaring is het verschijnen van veel nieuwe apps die pas sinds iOS 8 mogelijk zijn, zoals schermtoetsenbordjes van derde partijen. Ontwikkelaars profiteerden verder van de nieuwe mogelijkheden van extensies en Touch ID-toegang, er waren apps die een koppeling met HealthKit maakten en er waren games die werden aangepast voor Metal.

app-store-competitive-index

Volgens data van Apple zijn er meer dan 1,3 miljoen apps verkrijgbaar in de App Store. Mensen uit 155 landen wereldwijd kunnen ze downloaden. Ook verwerkt de App Store wekelijks 300 miljoen bezoekers. Van de apps die nu beschikbaar zijn, zijn 675.000 aangepast voor de iPad Air en iPad mini. Dit zijn officiële cijfers van Apple uit september 2014.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
24 november 2014 om 20:14
Onderwerp
Categorie
Apps
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.