iPhone opstarten

Onderzoek: ‘Android crasht vaker dan iPhone’

Android-toestellen crashen vaker dan iPhones, blijkt uit nieuw onderzoek. Ook blijken de Android-toestellen veel meer instabiele apps te bevatten.

Android-toestellen crashen veel vaker dan iPhones, blijkt uit nieuw onderzoek. Vooral de Galaxy S5 en S6 blijken vaak vast te lopen, terwijl bij Apple de iPhone 5s en 6 het meest tegensputteren. De onderzoekers keken naar het aantal crash-gevallen voor smartphones in de eerste drie maanden van 2016. Daarbij bleek dat Android-toestellen in 44 procent van de gevallen last hadden van een crash, terwijl dat bij de iPhone maar 25 procent was.

iPhone opstarten

Android-toestellen crashen vaker

De Android-toestellen crashten niet alleen vaker, maar bleken ook meer onstabiele apps te bevatten. Op driekwart van de Android-toestellen waren apps aanwezig die regelmatig crashen. Sociale media en communicatie zijn de categorieën waarin de meeste misere voorkomt.

Er blijken ook verschillen tussen werelddelen. In Azië bleek 55% van de toestellen crashgevoelig, terwijl dat in Europa met 35% een stuk lager lag. In Noord-Amerika doen zich de minste problemen voor: daar is de crashgevoeligheid maar 27%. Het is na te lezen in het onderzoek ‘The State of Mobile Performance and Health Q1 2016’ van Blancco Technology Group.

Vooral Samsung
Bij de crashende Android-toestellen ging het in 43% van de gevallen om een Samsung. In de top 5 staan de Galaxy S6 (7%), Galaxy S5 (6%), Lenovo K3 Note (6%), Motorola MotoG (5%) en Samsung S6 Active (4%). Dat Samsung nogal vaak in het rijtje staat, is wel te begrijpen: deze fabrikant heeft veruit het grootste marktaandeel. Bij de iPhones staat de iPhone 6 (25%) bovenaan, gevolgd door de iPhone 5s (17%). Dat de cijfers bij de Android-toestellen zo laag liggen, komt omdat er een veel groter aanbod van toestellen is, waardoor elk maar verantwoordelijk is voor een klein aandeel in de cijfers. Bij de iPhone is de situatie precies omgekeerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 mei 2016, 15:58
Categorie Apple
Onderwerpen android, crash

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.