Nutteloze Facebook-contactpersonen niet langer in adresboek iOS 6

Facebook synchroniseert niet langer nutteloze contactpersonen met het adresboek van iOS 6. Dit heeft een Facebook-woordvoerder gemeld.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Facebook iOS 6Facebook synchroniseert sindskort geen contacten meer met je iPhone-adresboek waar geen relevante contactinformatie aan gekoppeld is. Facebook-vrienden die slechts met een Facebook.com-mailadres in je iPhone stonden, verschijnen niet langer in je adresboek. Door deze verandering komen bij veel mensen minder ongewilde contactpersonen in het iPhone-adresboek terecht.

De verdwijnende Facebook-contactpersonen werden opgemerkt door 9to5Mac, dat al snel van een Facebook-woordvoerder te horen kreeg dat het om een bewuste wijziging in de synchronisatie met iOS gaat. De Facebook-contacten duiken op in je iPhone-adresboek als je Facebook aan iOS koppelt. Dit doe je via het instellingenscherm van je iPhone, iPad of iPod touch, onder de optie ‘Facebook’. Dit maakt het ook makkelijker om vanuit bepaalde apps met Facebook in te loggen en synchroniseert foto’s van contactpersonen met hun Facebook-profielen. Vrienden op Facebook waarvan je meer informatie hebt dan alleen hun Facebook-mailadres blijven gewoon in je iPhone staan.

Meerdere lezers melden dat de informatieloze contacten nog niet bij hun zijn verwijderd. Vermoedelijk wordt de wijziging geleidelijk uitgerold, waardoor je de effecten ervan nog niet direct op je iPhone zult zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2013, 12:57
Categorie iOS
Onderwerpen facebook, ios 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.