‘Apple overweegt fotofilters voor Camera-app in iOS 7’

Apple overweegt het gebruik van fotofilters in de Camera-app van iOS 7 en app-iconen die veranderen op basis van beweging.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Instagram filtersAanstaande maandag vindt Apple’s jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC 2013 plaats, waar in ieder geval iOS 7 uit de doeken wordt gedaan. Wat we allemaal dit jaar van WWDC kunnen verwachten, hebben we al op een rij gezet, maar 9to5Mac heeft op de valreep nog een paar geruchten de wereld in geholpen. Zo vertelt de website dat Apple op een bepaald punt naar fotofilters voor de Camera-app heeft gekeken en zullen app-iconen wellicht een beetje kantelen als je de iPhone anders vasthoudt.

Apple heeft volgens de geruchten de nieuwe Camera-app met fotofilters in ieder geval getest. Een hoop Apple-engineers zijn enthousiast over de nieuwe optie, maar hoger geplaatste Apple-medewerkers zijn minder blij met de mogelijkheid. De bezwaarmakers zouden er alsnog voor kunnen zorgen dat de filters niet in iOS 7 worden toegevoegd.

Het kantelen van je iPhone om iets anders te zien in de interface is eigenlijk niet nieuw: in iOS 6 zit deze mogelijkheid ook al, maar is hij zeer beperkt. De volumeknop op het multitaskscherm verandert een klein beetje als je de iPhone op en neer beweegt. Volgens bronnen zou Apple dit vaker willen gebruiken voor interface-elementen in iOS 7. Als voorbeeld wordt genoemd dat app-iconen met je iPhone meebewegen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2014, 13:28
Categorieën Apps, Geruchten, iDevices, iOS
Onderwerpen firmware, ios 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.