‘iOS 6 op 93 procent iPhones geïnstalleerd’

Op het moment staat iOS 6 op 93 procent van alle iPhones geïnstalleerd. Dit blijkt uit een onderzoek van advertentiebedrijf Chitika.

iOS 6 logoiOS 6 staat inmiddels op 92,7 procent van alle iPhones geïnstalleerd. Dit concludeert een onderzoek van Chitika, waarbij werd gekeken naar 300 miljoen websitebezoeken in mei. Op de iPad is het percentage aan iOS 6-gebruikers iets lager, maar alsnog een forse meerderheid: op 82,9 procent van alle iPads staat iOS 6 geïnstalleerd. Het aantal iOS 6-gebruikers is in minder dan een jaar naar deze percentages gegroeid: de nieuwe firmware-versie werd in september 2012 beschikbaar gesteld.

iOS 5 staat op het moment nog op 5,5 procent van alle iPhones en 13,4 procent van alle iPads. iOS 3 is op beide platformen de minst gemeten iOS-versie: slechts 0,1 procent van de iPhone-gebruikers zou deze iOS-versie nog gebruiken, een percentage dat voor de iPad op 0,6 procent ligt.

Chitika iOS 6 iPhone

Chitika iOS 6 iPad

We zien al langer dat nieuwe iOS-versies snel op iDevices worden geïnstalleerd. In februari was iOS 6.1.2 een week na verschijning al de populairste iOS-versie. Bij Android zijn de cijfers totaal anders: slechts een derde van alle gebruikers heeft Jelly Bean geïnstalleerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2013, 12:30
Categorie iOS
Onderwerp ios 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.