Dropbox-app desktop vernieuwd.

Dropbox is vernieuwd: dit zijn de zes belangrijkste verbeteringen

Dropbox is flink onder handen genomen en brengt een aantal handige verbeteringen. Zo is er een gloednieuwe Mac-app en zijn er meer samenwerkingen mogelijk met externe diensten. We zetten de belangrijkste vernieuwingen op een rij.

Dropbox vernieuwd: zes belangrijkste verbeteringen

De belangrijkste algemene vernieuwing is dat het nieuwe Dropbox een enkele plek wil zijn voor al je bestanden, tools en samenwerkingen. Het gloednieuwe Dropbox is in een uitgebreide blogpost aangekondigd en daarbij zijn er zes belangrijke vernieuwingen. Veel van deze vernieuwingen gelden voor zowel iOS als de Mac, maar een belangrijk centraal punt van het nieuwe Dropbox is de nieuwe Mac-app.


#1 Nieuwe Dropbox desktop-app voor Mac en Windows
De gloednieuwe desktop-app is er voor zowel Mac als Windows en is je nieuwe centrale plek om bij al je bestanden te komen. In de app vindt je alles bij elkaar, van je documenten tot je tools en samenwerkingen met collega’s en vrienden. De dekstop-app werkt met zowel gewone documenten als online bestanden. Via het menu in de menubalk bekijk je wat er allemaal met je gedeelde bestanden gebeurt. De speciale Dropbox-map in de Finder en Windows Verkenner blijft behouden, maar de nieuwe app brengt alles overzichtelijker bij elkaar.

De nieuwe desktop-app is beschikbaar via het programma voor vroege toegang. Je downloadt de app via de speciale website op Dropbox.

#2 Cloudbestanden en traditionele documenten
In het nieuwe Dropbox bekijk je zowel je online bestanden als gewone documenten, allemaal bij elkaar. Je maakt in een paar klikken een nieuwe Google Spreadsheet of een Microsoft Word-document aan. Naast het aanmaken van nieuwe bestanden, kun je ze ook meteen bewerken vanuit Dropbox. Je hoeft dan dus niet meer naar de online omgeving van Google te gaan of te wisselen tussen de Office-apps.

Dropbox op Mac met documenten.

#3 Snelkoppelingen naar websites
Je kan in Dropbox nu ook snelkoppelingen maken naar websites. Als je met een project bezig bent en daarvoor allerlei naslagwerk nodig hebt (denk aan nieuwsartikelen of Wikipedia-pagina’s), kun je deze samen met je documenten opslaan in Dropbox. Je geeft de website en naam en bewaart deze in de desbetreffende map, zodat je ze altijd binnen handbereik hebt.

#4 Eén universele zoekfunctie
Als je op zoek bent naar dat ene bestand in die grote berg aan documenten, kan dit best lastig zijn. Dropbox wil dit makkelijker maken met één universele zoekbalk. Met deze zoekbalk vind je zowel je online bestanden als gewone documenten. Ook de snelkoppelingen naar websites en bestanden die niet gesynchroniseerd zijn vind je met deze zoekfunctie terug. Je vindt deze bovenaan in de vernieuwde desktop-app.

#5 Makkelijker samenwerken
Op het gebied van samenwerken heeft Dropbox ook allerlei verbeteringen doorgevoerd. Je kan nu bijvoorbeeld omschrijvingen aan mappen geven, zodat anderen beter weten waar de bestanden in de map over gaan. Je kan mappen ook vastzetten, teamgenoten vermelden en todo’s aanwijzen. Al deze taken verschijnen in het Dropbox-menu in de menubalk op je Mac. Er is een soort tijdlijn waarin alle gebeurtenissen rondom je samenwerkingen bijgehouden worden. Je kan ook feedback achterlaten op projecten, zowel op de desktop als op mobiel.

Samenwerken in Dropbox.

#6 Drie nieuwe integraties
Dropbox werkt al samen met tools van onder andere Adobe, maar daar komen er nu nog drie bij. Zo is er een integratie met de zakelijke chatapp Slack. Je kan bijvoorbeeld dingen rechtstreeks delen in je Slack-kanalen of rechtstreeks vanuit Dropbox het gesprek starten. Ook de videodienst Zoom werkt nu met Dropbox samen, zodat je snel videoconferenties kan houden. De derde integratie die er binnenkort aan komt, is die met teamsamenwerkingssoftware Atlassian.

Veel van deze functies worden de komende tijd uitgerold in de nieuwe Dropbox-app voor desktop. De gecombineerde online en traditionele bestanden vind je ook in de vernieuwde iOS-app, net als alle activiteiten van je teamleden en de integraties met Slack en Zoom. Je downloadt de Mac-app via deze pagina.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.