TomTom laat je eenvoudiger naar je werk navigeren

TomTom GO Mobile heeft een aantal updates gehad die de app gebruiksvriendelijker maken. Het is bijvoorbeeld eenvoudiger om knoppen te gebruiken als je iPhone in de houder zit en je navigeert gemakkelijker naar je werk.

TomTom heeft al tijden een handige app om jouw routes te plannen en je te helpen met navigeren. Zo werkt de navigatie offline, krijg je nauwkeurige verkeersinformatie en waarschuwingen voor flitsers. Maar nu hebben ze hun app nog net iets gebruiksvriendelijker gemaakt met een aantal nieuwe functies.


TomTom GO Mobile TomTom GO Mobile

Gebruik TomTom GO Mobile eenvoudiger

In de vernieuwde app TomTom GO Mobile wordt er onder meer gebruikgemaakt van splitscreen. Hierdoor kun je tegelijkertijd naar adressen en punten van interesse zoeken als je je smartphone in een liggende positie houdt. De twee zoekfuncties worden dan naast elkaar op het scherm weergegeven. Om van deze functie gebruik te maken heb je echter wel een iPhone 6, 6 Plus of nieuwere versie nodig.

Een andere nieuwe feature is dat je nu je contacten op naam kunt doorzoeken en op basis daarvan een route kunt plannen naar hun locatie. Nu was navigeren naar contactpersonen al langer mogelijk, maar het op naam zoeken is een welkome toevoeging.

Ook is er een snelkoppeling in het hoofdmenu toegevoegd waarmee je snel routes naar je werk kunt plannen. Daarnaast heeft TomTom de aanraakgebieden rond de knoppen Menu, Terug en Rijd vergroot, zodat je deze gemakkelijker kunt gebruiken als je telefoon in de houder zit.

Regel zelf het volume van je muziek en de instructies
Een handige functie is dat je het volume van de gesproken instructies kunt aanpassen aan het volume van de muziek die wordt afgespeeld. Zo kun je de twee tegelijkertijd goed gebruiken. Het aanpassen van het volume doe je met een schuifbalk waarmee je de verhouding tussen de volumes regelt.

Bekijk ook

Review: TomTom GO Mobile, compleet nieuwe navigatie-app is gratis voor korte afstanden

TomTom GO Mobile is een nieuwe navigatie-app van TomTom, die je gratis kunt gebruiken voor 75 km per maand. Wil je meer rijden, dan sluit je een abonnement af. iCulture testte de app alvast.

De laatste vernieuwing die we nog even willen noemen heeft te maken met kaartupdates. Hiervoor krijg je een melding in de app wanneer je een kaartupdate kunt downloaden. Overigens is de app slechts voor een deel gratis: je kunt iedere maand een vast aantal kilometers met TomTom GO Mobile rijden. Wil je geen kilometerbeperking, dan moet je upgraden naar onbeperkte navigatie en kiezen voor een eenjarig of driejarig abonnement.

Reacties: 22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.