Colgate slimme tandenborstel

Colgate-tandenborstel leert je beter poetsen met ResearchKit

Met de Colgate-tandenborstel ga je poetsen met kunstmatige intelligentie. De poetsbeurten worden met Apple's ResearchKit omgezet naar bruikbare kennis over het poetsgedrag van gebruikers.

Het is alweer een tijdje geleden dat we iets hoorden over Apple’s ResearchKit. De dienst is vooral bedoeld voor wetenschappers die bepaalde ziektes willen onderzoeken. Dat het daarbij niet altijd gaat om ernstige, levensbedreigende ziektes blijkt wel uit het feit dat er nu een tandenborstelfabrikant aan meedoet. Colgate heeft de Smart Electronic Toothbrush E1 met kunstmatige intelligentie aangekondigd, die realtime feedback stuurt naar je iPhone.

Colgate-tandenborstel met iPhone-koppeling

Oral-B en Philips brengen al elektrische tandenborstels met iPhone-app op de markt. Deze tandenborstel van Colgate is nieuw. Het gebruikt Apple’s ResearchKit om poetsgegevens van duizenden gebruikers te verzamelen. Hoe meer mensen hun tanden poetsen met deze borstel, hoe slimmer hij wordt. Je hoeft overigens niet je data te delen, als je deze tandenborstel gebruikt; meedoen is optioneel.

Colgate slimme tandenborstel

Data over tandenpoetsen verzamelen met ResearchKit

“De eerste stap om het poetsen te verbeteren is het begrijpen van de poetsgewoontes van consumenten”, aldus dr. Patricia Verduin, CTO bij de fabrikant. “Apple’s ResearchKit is een bewezen krachtig hulpmiddel daarvoor’. Bewegingssensoren in de tandenborstel meten hoe effectief iemand aan het poetsen is in 16 zones in de mond. Dit wordt berekend met kunstmatige intelligentie (AI). De tandenborstel zelf is gemaakt door Kolibree en maakt via Bluetooth verbinding met je iPhone.

De tandenborstel zal vanaf 9 januari exclusief via de Apple Store worden verkocht, maar aanvankelijk alleen in de VS. Je betaalt $100 voor het pakket. Wie er gebruik van wil maken zal dus een vriend of kennis in de VS moeten inschakelen of er zelf naartoe moeten vliegen.

Meer nieuwtjes van CES 2018? Die vind je hier:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2018, 18:24
Bron Bron Persbericht Colgate
Via Via AppleInsider
Categorie Accessoires
Onderwerpen researchkit, tandenborstel
Software iOS
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.