visual-studio-2015

Met Visual Studio 2015 kun je ook apps voor iOS en Apple Watch maken

Microsoft heeft Visual Studio 2015 uitgebracht, de ontwikkeltool waarmee je nu ook iOS-, Android- en Apple Watch-apps kunt maken.

Microsoft heeft de nieuwste versie van Visual Studio uitgebracht, het ontwikkeltool waarmee je Windows-software kunt maken. Zoals we van Microsoft gewend zijn, omarmen ze alle belangrijke platformen en daarom kun je met Visual Studio 2015 ook apps voor iOS, Apple Watch en Android maken.

visual-studio-2015

Visual Studio 2015 is een flinke update, zeker wat de ondersteuning van compleet nieuwe platformen betreft. Het is ook gemakkelijker geworden om cross-platform apps en games te maken. Daarnaast zit er een emulator in, om fouten in Android-apps op te sporen. Tegelijk is Microsoft het eigen platform niet vergeten, want ontwikkelaars kunnen vanaf nu apps gaan bouwen voor Windows 10. Eerder konden ontwikkelaars al met een release candidate van Visual Studio 2015 aan de slag. Ze moeten hun apps opnieuw compileren en kunnen ze daarna indienen bij Microsoft. Op het Windows-platform is het tegenwoordig ook mogelijk om universele apps te maken, die op allerlei apparaten werken, van Xbox One tot Hololens.

Het is nog de vraag in hoeverre de iOS-apps die je met Visual Studio 2015 maakt, zich kunnen meten met de apps die met Apple’s Xcode en Swift maakt. Microsoft kondigde de ondersteuning voor iOS aan tijdens de BUILD-conferentie in San Francisco, eerder dit jaar. Een bestaande app voor Windows 10 kan ermee worden overgezet naar iOS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juli 2015, 10:30
Categorie Achtergrond
Onderwerpen developers, microsoft, windows

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.