iphone-6-zijkant

Patent: bedien je iPhone door op de zijkanten te tikken

Je iPhone of iPad bedienen met het touchscreen is al lang niet meer bijzonder, maar Apple lijkt het hier niet bij te willen laten. Een nieuw patent toont een interessante nieuwe bedieningsmethode, waarin de behuizing van het toestel een belangrijke rol speelt.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Patent-Behuizing-Tikken
Als je Apple op de voet volgt, weet je waarschijnlijk al dat het bedrijf het ene na het andere patent aanvraagt voor functies die je misschien nooit te zien krijgt. In deze schijnbaar oneindige stroom aan denkbeeldige functies en ontwerpen zit soms echter iets interessants, zoals deze vernieuwende manier om je iPhone te bedienen.

Innovatieve bediening

Apple’s patent, ontdekt door AppleInsider, maakt de behuizing van de iPhone of iPad een stuk interactiever. Terwijl je het touchscreen blijft gebruiken om te swipen en tikken, kun je volgens het patent ook op de zijkant van het toestel kloppen om iets op het scherm aan te passen.

Tikbehuizing-patent

Woorden en afbeeldingen finetunen

Haal bijvoorbeeld het laatste woord uit een geselecteerde zin door lichtjes op de rechterzijkant te kloppen, of verplaats een afbeelding pixel voor pixel door op de gewenste kant van je iDevice te tikken. Hardere klopjes verplaatsen de afbeelding sneller. Een individuele letter selecteren op het touchscreen van een iPhone is inderdaad een heel karwei, dus een dergelijke mogelijkheid is bepaald geen overbodige luxe.

De functie lijkt duidelijk bedoeld te zijn voor kleinere correcties, en zal dus (als het ooit zover komt) dienen als extra hulpmiddel. Over het algemeen bedien je het toestel dus nog steeds zoals je al jaren doet. Tenzij Apple binnenkort Force Touch integreert in de iPhone 6s natuurlijk…

Lees ook: Apple denkt na over zonne-energie voor touchscreens, muizen en trackpads

virtuele-homeknop-iphone-force-touch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juli 2015, 16:53
Categorie Geruchten
Onderwerp patent

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.